Grana Padano straordinario

grana padano
Grana Padano – en undervurdert ost.

Det må bare innrømmes, Grana Padano er en undervurdert ost. Den er så vidt jeg vet Italias mest solgte og er eldre enn Parmigiano Reggiano som vi nordmenn har lagt vår elsk på. Jeg bruker ofte Grana Padano når jeg skal ha ost til å rive enten det er risotto eller pasta med kjøttsaus. Selv om den virker noe overpriset i Norge er den billigere enn Parmesan uten at det har nevneverdig betydning for mitt valg. Handler mer om å være alternativ. 🙂

Grana Padano straordinario Read Post »

Hvem var Lars Lein ?

lein
Lordehytta. Foto: Tomas Aassved Hjort

Lars Lein kan selvsagt være hvem som helst, men i følge Statistisk Sentralbyrå, så er det færre enn fire eller ingen som heter Lars Lein i dag. Vel det er i hvert fall et par. Men ingen av dem er vår mann. Den gode Lein har ellers fysisk sett gått ut av tiden for lenge siden, men omdømmet lever.

,

Hvem var Lars Lein ? Read Post »

Sommersnø – ny norsk chèvre

Sommersnø, ny norsk chèvre fra Lofoten gårdsysteri

Jeg har lett etter Sommersnø en liten stund uten å få tak i den. Det er flott at det kommer noen flere ferske geitoster på markedet. Så langt jeg vet er dette den nyeste og kommer fra yttersiden av Vestvågøy i Lofoten; rett før veien ender ved Unstad strand. Storhavet neste. Bare det er jo litt eksotisk.

Sommersnø – ny norsk chèvre Read Post »

Skroll til toppen