Myke

Kristines myke

En hvitmuggost, camembertlignende kaller de den selv. Fra Hitra gårdsmat. Litt tynnere en tradisjonell Camembert. Myk fin gulaktig ostemasse. Rå kumelk. Rund i smaken, men sparker litt mer fra om du lar den ligge en stund, det vil si et par tre måneder. En ost som er lett å like.
Å drikke til: En ukomplisert Champagne. En lett rødvin à la Beaujolais eller en hvit kommuneburgunder.

Rosalita

En rå og økologisk kumelskost ystet av melk fra Jersey-kyr og Sidet Trønderfe; to raser som gir god og fettrik melk. Fra Tjamsland ysteri i Agder. Er vel det som kan kalles en syrnet kremost som modnes én til fire uker og jeg anbefaler å vente i hvert fall en par uker. Jeg synes det er lite å hente smaksmessig når den er helt fersk, ut over en viss syrlighet, men når osten får en 15+ dager er et en helt annen historie, da får den fylde og rikhet.

Åskeladd

En myk og forholdsvis fersk ost av rå, økologisk kumelk fra Grindal ysteri. Osten er dekket med aske, men under asken åpenbarer det seg en myk og mild ost. Kan slik sett minne i stil om Rosalita over. Kremet konsistens. Som fersk så har den fin, syrlig smak som rundes av etter noen ukers modning. Har duft av melk og skogsbunn. En mild og fin kremost.

Share your cheese knowledge
Handlekurv
Skroll til toppen