La France!

Paris
L’Artisan du Lait

I hjertet av Paris (9. arrondissement). En liten ostebutikk som drives av tre kunnskapsrike entusiaster; Alex, Ruben og Mélanie, og som attpåtil snakker godt engelsk alle tre. Ingen stor butikk, et utvalg på godt og vel 100 oster, der over 90 % er gårdsoster av rå melk. Her finner du spesielle oster få andre har. I tillegg har de et utvalg andre delikatesser. Vel verd å stikke innom. Skal du ta med ost hjem, så pakker de ostene i tykke plastposer og vakuumerer lett slik at de ikke klemmes i hjel; på den måten slipper du at hotellrommet og flyet stinker.

70 Rue Blanche
75009 Paris
Telefon: +33 1 73 77 87 18
Ikke noe hjemmeside, men de har en Facebookside.

Reims
La Cave aux Fromages

I Reims i Champagne i Frankrike ligger det en fantastisk liten ostebutikk som heter Les Caves aux Fromages. Er du i området, bør du ta deg en tur innom.

2 Place du Forum
51100 Reims
Telefon : +33 3 26 47 83 05

Colmar
La Fromagerie Saint-Nicolas

En by jeg liker veldig godt er Colmar i Alsace. Her finnes det selvsagt også en flott ostebutikk som er verdt et besøk. Munster-ost er et must å handle her.

18 Rue Saint Nicholas,
68000 Colmar
Telefon: +33 3 89 24 90 45

Beaune
Alain Hess

Er du i Beaune, for øvrig et godt utgangspunkt for smaking av god burgundervin, så bør du besøke Alain Hess. Ikke så stor, men forholdsvis velassortert og med vekt på oster fra Burgund som seg hør og bør. Innerst i butikken finner du også en avdeling med charcuterie.

Alain Hess
7 Place Carnot
21200 Beaune
Telefon: +33 3 80 24 73 51
Hjemmeside: Fromagerie Alain Hess

Saumur

Det ligger to ostebutikker i Saumur, som jeg har besøkt. De ligger attpåtil midt i sentrum og like i nærheten av hverandre. Saumur er for øvrig en hyggelig by hvor jeg har vært et par ganger. Mange fine restauranter hvor du kan spise og drikke godt og lokalt. Anbefaler ellers et besøk i kirken ved torget, samt slottet på toppen av byen. Det er bare 10 minutter å gå fra torget.

La Fromagerie du Puits Neuf

En utrolig koselig ostebutikk, ganske liten, men med et godt utvalg oster, også fra andre steder enn Loire. Mange forskjellige geitoster selvsagt, men også mye annet. Vel verd å stikke innom. Ligger sentralt bak rådhuset.

18 Rue du Puits Neuf,
49400 Saumur
Telefon: +33 2 41 67 57 23
Ikke noen hjemmeside, men de har en Facebookside

Fromagerie d’Anjou

Ligger i et nokså kjedelig og halvt fraflyttet kjøpesenter midt i byen. Akkurat det ser litt stusselig ut. Holdt på å gi opp å finne butikken selv om GPS’en sa jeg sto 10 meter unna. Det er imidlertid mye enklere å gå inn fra siden mot torget ved kirken, noe jeg tilfeldigvis gjorde og fant butikken. Men utvalget er bra, selv om omgivelsene er sterile og ganske kjedelige. Her er det kun osten i disken som gjelder. Hyggelig betjening. Fint utvalg også, og veldig opptatt av Comté av alle ting.

Rue du Marché
49400 Saumur
Telefon: +33 9 53 17 11 38
Hjemmeside: Fromagerie d’Anjou

Arbois
Fruitière du Plateau Arboisien

I Jura dette. Utsalget til det lokale cooperative meieriet, men en bra ostebutikk uansett, med noe mer utvalg enn bare det egenproduserte. For det meste ost fra nærområdet, og det kan bety en hel del. Få også med deg en Saucisse de Morteau når du først er der. Kan du bruke til å lage Tartiflette når du kommer hjem.

1 Rue de Fossés
39600 Arbois
Telefon: +33 3 84 66 09 71
Hjemmeside: Comte-Arbois

Share your cheese knowledge
Handlekurv
Skroll til toppen