Halvfaste oster

Er stor gruppe og kan være av alle melketyper. Disse er såkalte ukokte men pressede oster. Disse ostene har ofte kittskorpe, men noen er mer grå og har skorpe av Mucor, som er en sopp. Kommer fra både fjell og strand og midt i mellom. Mange kjente og fantastiske oster i denne gruppen.

Saint Nectaire - garantert upasteurisert.
Saint Nectaire – garantert upasteurisert.
Noen er kompakte, mens andre har stort sett små hull. St. Nectaire, Morbier, Abondance, Issau Iraty (sauemelk) og for eksempel norske Fjelldronning og Mor Åse hører alle til i denne gruppen sammen med mange andre. Halvfaste oster er veldig skjærevillig for dem som er avhengig av å bruke ostehøvel.



Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen