Chèvre

Myke geitoster, eller det som er bedre kjent som Chèvre som igjen er en forkortning for Les Fromages de Chèvre. Disse ostene kan være veldig ferske eller litt lagret, dog sjelden over 3+ uker. Kan ha hvitmugg på utsiden, være blåmuggaktige på utsiden eller være rullet i en blanding av aske og salt. Ofte er skorpen fascinerende skrukket.
Små oster som kommer i mange flotte fasonger. De aller ferskeste av disse ostene kan nok også defineres som ferskoster.

St Maure de Touraine Foto: Michael Mathier
St Maure de Touraine Foto: Michael Mathier
Hovedområdet for Chèvre er Loire i Frankrike, men det ystes Chèvre veldig mange andre steder også, inkludert Norge, hvor noen spennende oster er i ferd med å etablere seg.
Du kan lese mer om noen av de forskjellige myke geitostene her.



Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen