Bli med på en uforglemmelig mat- og vinreise til Sør-Afrika!

REKLAME.

sør-afrika

Bli med på OSTEPERLER 2.0 til Sør-Afrika og opplev vestkystens mat, vin og kultur – samt Cape Town da.

Fra 15. – 27. februar 2026 tar vi deg med på en smakfull oppdagelsesferd gjennom Sør-Afrikas mest spektakulære vinlandskap. Opplev prisbelønte vingårder, eksklusive smakinger og kulinariske opplevelser i verdensklasse – fra Cape Towns trendy restauranter til skjulte perler oppe langs vestkysten. Det blir sinnssykt mye god mat og hvor gode viner du vil drikke bestemmer du i grunnen selv.

Utforsk vakre byer, nyt imponerende naturscener og la deg begeistre av Sør-Afrikas gjestfrihet. Dette er reisen for deg som elsker god mat, utsøkte viner og unike opplevelser! Turen arrangeres av Nonophela Travel og Osteperler er med som reiseleder på turen hele veien fra Oslo og tilbake.

Sør-Afrika
Turens to guider, Pernille Stallemo t.v. og Christine Lundy, i samtale med Adi Baadenhorst

Vi flyr fra Oslo søndag 15. februar kl 14.00 med Emirates til Dubai. Det tar syv timer. Så blir det fire timer i Dubai midt på natten 🥺, slik at det er god tid til å finne utgangen til neste flight. Fra Dubai til Cape Town tar det knappe ti timer og vi lander kl 11.40 der Pernille står og tar imot oss.

Tilbake samme vei 26. februar kl 18.25 fra Cape Town, noe som gir oss rikelig med tid til en avslappet morgen, en siste vinsmaking og lunsj før avreise. Vi flyr hele natten, ni og en halv time til Dubai, en time og tredve minutters transit før flyet til Oslo, der via lander fredag 27. februar kl 12.10 Store fly, Airbus A350 til og fra Oslo og Boeing 777 mellom Dubai og Cape Town. Det er i hvert fall det flyselskapet oppgir.

Prisen er ZAR 87 900 per person i delt dobbeltrom. Dersom du ønsker enkeltrom blir prisen ZAR 101 900. (ZAR er sør-afrikanske rand). Siden turen arrangere av Nonophela Travel i Cape Town, er prisene i ZAR. Turen betales til Nonophela Travel. På grunn av at turen arrangeres av Nonophela Travel er den ikke omfattet av Reisegarantifondet. Nonophela Travel er medlem av Association of Southern African Travel Agents and Travel Advisors (https://asata.co.za), Cape Town Tourism, Cape Tourist Guides Association (CTGA) og Consumer Goods & Services Ombud (CGSO). Firmat har forsikring via SATIB. Osteperlers rolle er som innleid reiseleder.

Prisen inkluderer ikke eventuell tilslutningsbillett til Oslo – Gardermoen. Det er mulig å bestille gjennomgående tilslutningsbillett. Si ifra om du trenger det. Beregn i så fall god tid – innsjekkingen stenger én time før avgang sharp.

Per 19.6.25 er prisene for 100 rand 55,72 norske kroner. Dette endrer seg hvis valutakursen endrer seg.

📍 Begrenset antall plasser – sikre din plass nå! Ta kontakt med pernille@nonophela.com

Dagsprogrammet for turen finner du HER

Først Cape Town og så litt inn i landet

Denne gangen skal vi utforske vestkysten av Sør-Afrika nordvest for Cape Town, kanskje ikke så kjent som områdene rundt Cape Town, men utrolig vakkert med nydelig mat og ditto viner, selv om mange av dem ikke er så kjent i Norge. Det vil si, fra dette området kommer noen av Sør-Afrikas beste viner. Noen av de kjente vinmakerne, som Sadie Family Wines og Alheit for eksempel, henter druer fra disse områdene i nord. Frakter druene hjem til vingården og lager vinene der.

Første stopp blir imidlertid Cape Town der vi bor godt i tre dager i vakre og trendy Sea Point. The Mother City og utrolig vakker og pulserende. Det blir blant annet tur til Noordhoek, lunch hos Tania på ATE – en utrolig matopplevelse, guidet tur i Bo Kaap etterfulgt av Cape Malay lunsj og ikke minst skal vi spise på ultrahippe Urban Playground i bydelen Maitland. Det blir mer disse dagene, de som vil kan dra til Robben Island, har du ikke vært der før, så bør du ta turen. Table Mountain. Fritid til å tusle rundt på V&A Waterfront, kanskje stikke innom kunstsiloen, akvariet, besøke butikken Aafricaa, eller rett og slett bare rusle rundt og ta inn atmosfæren. Det er noe befriende med Sør-Afrika. Du kommer til å føle det straks du kommer ut av flyplassen. Sea Point er et utrolig trendy område som er verd å utforske i seg selv, og siden innlosjeringen er ganske fancy i store rom med egen kjøkken så vil du kanskje besøke noen av deliene som finnes her og kokkelere litt på egen hånd? Her er i hvert fall tre som er verd å utforske. Kleinsky’s delicatessen, Lello’s Deli eller Arthur’s Mini Super, Seapoint – for sistnevnte kan navnet bedra. Ellers kan det jo være vi kommer forbi Foodbarn Deli i Noordhoek også. Da skal i hvert fall jeg innom.

Sør-Afrika
Fynbos Tapas Masterclass

Etter Cape Town går turen til Tulbagh, via en Fynbos Tapas Masterclass i byen Wellington, før innjekk på Rijk’s Wine Estate and Hotel for et fire netters opphold. Tulbagh er den fjerde eldste byen i Sør-Afrika og ligger i et område som kalles Valley of Abundance – overflodsdalen – litt inn i landet fra Cape Town. Både byen og området rundt skal utforskes, blant annet med tur til Bosjes, en fantastisk vakker gård med hager, restauranter, et arkitektonisk vakkert kapell og mye, mye mer. Kort vei til mange kjente vingårder hvor det lages fantastiske viner er det også. Spise god mat, lære om områdene, historien og nåtiden. Det er vill natur som kan utforskes, ta uansett med gode sko. Som nevnt, innføring i Fynbos, denne lavtvoksene veksten kan man ikke unngå å komme i kontakt med på en eller annen måte hvis man er i Sør-Afrika. Det blir vinsmaking hos Saronsberg, som også er kjent for sin fantastiske kunstsamling, samt lunsj hos Montpellier. I tillegg skal vi en av dagen til Swartland for å smake vin hos David and Nadia Wines og Porseleinberg, med lunsj i vakre Riebeek-Kasteel. Senere i uken skal vi innom Testalonga for å smake på deres viner.

Ut mot vestkysten

Sør-Afrika

Fra Tulbagh settes kursen mot Langebaan via !Khwa ttu som er et fantastisk flott kultursenter, for å møte og lære om og av San-folket. De snakker et såkalt klikkspråk, og ! foran navnet betyr at det starter med et klikk. San-folket var de første innbyggerne i det sørlige Afrika og er det siste nålevende jeger-samler-folket. I dag finnes det omkring 130 000 San-mennesker spredt over seks land i det sørlige Afrika. Besøket inkluderer lunsj.

Sør-Afrika

Etter besøket hos San-folket setter vi oss i bussen og kjører et kvarters tid for en minisafari på to og en halv til tre timer. Ikke noe Big Five, men sjiraff, sebra, struts og masse antiloper vil jeg tro. Deretter går turen til The Farmhouse Hotel i Langebaan. Byen og hotellet ligger helt ved kysten, ved Langebaan-lagunen. Da kan man kjøle seg ned med et friskt drag fra Atlanterhavet og selvsagt bade. Vestkystens juvel kalles området og ligger på the West Coast Foodie Route. Det blir tur til Paternoster for å spise lunsj, flott liten by verd å utforske. På onsdagen før avreisedagen blir det lunsj på smått berømte Die Strandloper. Vær forberedt på en lunch av noen timers varighet med mye fersk og god sjømat. Torsdag er det avskjed med Langebaan og for så vidt Sør-Afrika etter en god frokost. Vi setter oss i bussen, men har god tid så vi tar et siste stopp med vinsmaking hos Groote Post. Der spiser vi også lunsj, før vi setter oss i bussen for det siste strekket til flyplassen hvor vi ankommer ca kl 16.00, i god tid før flyet går 18.25

Guidene

Guider på turen blir som sist Pernille Stallemo og Christine Lundy (se bildet over) spesialister på henholdsvis Sør-Afrikas historie, politikk og sosiale forhold, natur og kultur og for Christines del, vin og mat. Vin blir uansett en viktig del av turen og Christine får oss inn på gode steder, samt at vi får snakke med de riktige menneskene, som er vinmakerne og eierne selv. Guidingen blir på hhv norsk og engelsk. Det er et krav på slike turer at det må være med minimum én registert Sør-Afrika guide hele tiden. Både Pernille og Christine er registert. Jan Peter Aursnes hjelper med guidingen om det trengs.

Sør-Afrika
Groote Post

Reisefølget fraktes trygt rundt i dertil egnet buss og bor på gode hoteller med god frokost. Felles lunsj og middag i henhold til programmet. Noen ettermiddager/kvelder er til egen disposisjon. Det fine med Nonophela Travel er at du får oppleve ting og møte mennesker som du neppe får til på egen hånd. Bak det turistifiserte.

Kunne du tenke deg å bli med? Da er det bare å melde seg på til pernille@nonophela.com

Disclaimer

Denne turen arrangeres av Nonophela Travel, Cape Town, Sør-Afrika og betaling for turen skjer til samme. Reisen er IKKE omfattet av det norske Reisegarantifondet. Påmelding er bindende og gjøres per e-post til Nonophela Travel; pernille@nonophela.com Depositum på 10 % av prisen for turen forfaller 15. september 2025 eller umiddelbart om du melder deg på etter denne datoen. Depositumet regnes som delbetaling av turen. Restbetaling forfaller 30. november 2025. Turen er basert på 20 deltakere og Nonophela Travel forbeholder seg retten til å kansellere turen hvis det er færre deltakere enn 20, alternativt øke prisen. Det tas forbehold om prisendringer utenfor Nonophela Travels kontroll. Det tas også forbehold om endrede flyavgifter – prisen på flybilletten er ikke endelig før billettene skrives ut. Endring i det oppsatte programmet kan forekomme, men Nonophela Travel vil gjøre sitt ytterste for å tilby tilsvarende aktivitet. Nonophela Travel tar ikke ansvar for følgekostnader som skyldes endringer utenfor Nonophela Travels kontroll, eksempelvis endret tidspunkt for flyavgang eller forsinkelser som gjør at eventuell tilslutningsreise må endres, men begrenses ikke til disse to eksemplene.

Avbestilling

Avbestilling av turen skal skje skriftlig. Ved avbestilling av turen mellom 15. september og 1. november påløper et gebyr på ZAR 1500. Ved avbestilling mellom 1. og 30. november påløper et gebyr tilsvarende innbetalt depositum. Ved avbestilling mellom 1. og 14. desember refunderes 50 % av reisens pris. Avbestilles reisen 15. desember eller senere, gis det ingen refusjon, det samme gjelder ved manglende oppmøte til avreise. I den grad betingelsene avviker fra Alminnelige vilkår for pakkereiser, grunnes det avtaler med underleverandører, spesielt flyselskapet og hotellene.

NB!

Hver deltaker må sørge for å ha gyldig reiseforsikring inkludert hjemtransport ved eventuell sykdom/ulykke. Du rådes også til å tegne egen avbestillingsforsikring så fremt du ikke allerede har en reiseforsikring hvor dette er inkludert. Før reisen bestilles plikter den enkelte reisende å opplyse om eventuelle helsemessige faktorer som kan påvirke gjennomføringen av reisen, herunder eventuelle matallergier. Er den reisende over 80 år, skal det forevises attest fra lege om at det er forsvarlig å gjennomføre reisen.

Det er den enkelte reisendes ansvar å være tilsfredsstillende vaksinert. Sjekk med din fastelege, eventuelt hos Helsedirektoratet eller på reiseklinikken.no. Husk gyldig, maskinlesbart pass som har en gyldighetsperiode på minst seks måneder etter utreisedag. Nødpass godtas ikke for innreise til Sør-Afrika. Sjekk ellers Regjeringens reisesider og registrer deg på UD’s reiseregistrering Alternativt laste ned appen Reiseklar. Nonophela Travel forholder seg ellers til den norske regjeringens reiseråd.

Følgende er inkludert i prisen:

  • Fly tur-retur Oslo – Cape Town, via Doha med Emirates i økonomiklasse
  • Tre netter på The Hyde Hotel, Deluxe Suite inkl. frokost
  • Vinsmaking, ost og charcuteri hos Minimalist Wines
  • Kabelbane opp og ned Table Mountain
  • Middag på Culture Wine Bar, Grub & Vine
  • Chapman’s Peak Drive
  • Besøk i township, Masiphumelele Creative Hub
  • Lunsj hos Ate Eatery
  • Guidet spasertur i Bo Kaap, inkludert lunsj
  • Middag på Urban Playground, Maitland
  • Fynbos Tapas Masterclass
  • Fire netter på Rijk’s Wine Estate & Hotel inkl. frokost
  • Middag én kveld på Rijk’s Wine Estate & Hotel
  • Vinsmaking hos David and Nadia Wines
  • Vinsmaking hos Porseleinberg
  • Lunsj på Au Bochon Rouge
  • Guidet omvisning i Church Street, Tulbagh
  • Vinsmaking hos Saronsberg
  • Lunsj og vinsmaking hos Montpellier
  • Lunsj på Bosjes Kombuis
  • Guidet tur og lunsj på !Khwa ttu
  • Safari med West Coast Safaris
  • Tre netter på The Farmhouse Hotel, Langebaan, inkl frokost
  • Middag én kveld på The Farmhouse Hotel
  • Vinsmaking hos Testalonga Wines
  • Lunsj på Gaaitjies i Paternoster
  • Lunsj på Die Strandloper i Langebaan
  • Lunsj og vinsmaking på vingården Groote Post
  • All transport i henhold til programmet
  • Lokal guide Pernille Stallemo i 6 dager (norsktalende)
  • Lokal guide, vin- og matekspert Christine Lundy i 5 dager (engelsktalende)
  • Jan Peter Aursnes fra OSTEPERLER er med på hele turen inkl fra og til Oslo

Som det fremgår av ovennevnte inkluderer prisen ikke drikke til måltidene, unntatt der vinsmaking og lunsj er kombinert.

Tips

I Sør-Afrika er det vanlig med tips til hotellbetjening og bussjåfør. Regn med 1 000 ZAR (rand) per person i tips til busssjåføren. Tips til hotellbetjening og på restaurant etter som man føler for. Ved eventuell bruk av taxi, benytt f. eks. Über som alltid er forhåndsbetalt.

Februar er høysommer i Sør-Afrika, så tenk på klær og beskyttelse av hodet, samt solkrem med høy faktor (30+). Ikke uvanlig med UV på 12 og høyere. Ta med gode sko.

Flybilletten inkluderer to stk innsjekket bagasje à inntil 23 kilo samt håndbagasje på inntil 7 kilo, per person. Mat og drikke på flyet er inkludert.

TESTIMONIAL

“The Osteperler food and wine tour of the Western Cape was an absolute joy from start to finish. It was our first holiday in a tour group, as we have previously travelled independently. The small group were all very friendly and our guides, Pernille and Christine were absolute experts on the region and on the wine estates and excellent food experiences we were visiting and enjoying. Being able to taste wines and then be driven on to the next adventure was perfect! Wonderful experiences and estates that we would not have found by ourselves without Christine’s expert knowledge. Accommodation ranged from the very comfortable to the luxurious. Breakfasts were feasts. Hikes and guided visits with Pernille were also wonderful. Have been to the region several times before, but this was our best trip yet!” 

Nicola and Mark Peters, London 

For å gi noe tilbake til Sør-Afrika, støtter OSTEPERLER Masiphumelele Creative Hub’s kampanje Food security in Masiphumelele, Cape Town, med en liten månedlig donasjon. Det kan du også gjøre via denne linken: https://www.givengain.com/cause/22452/campaigns/20507/ En donasjon vil ikke ha noen tilknytning til OSTEPERLER.

Skroll til toppen