Bli med på en uforglemmelig mat- og vinreise til Sør-Afrika!

Sør-Afrika
Turens to guider i samtale med Adi Baadenhorst

REKLAME.

Med OSTEPERLER til Sør-Afrika 2.0 – Vestkystens mat, vin og kultur

Fra 15. – 27. februar 2026 tar vi deg med på en smakfull oppdagelsesferd gjennom Sør-Afrikas mest spektakulære vinlandskap. Opplev prisbelønte vingårder, eksklusive smakinger og kulinariske opplevelser i verdensklasse – fra Cape Towns trendy restauranter til skjulte perler opp langs vestkysten.

Utforsk vakre byer, nyt imponerende naturscener og la deg begeistre av Sør-Afrikas gjestfrihet. Dette er reisen for deg som elsker god mat, utsøkte viner og unike opplevelser!

📍 Begrenset antall plasser – sikre din nå!

Interessert? Ta kontakt for program og påmelding. 🍇✈️

Vi hadde en særdeles vellykket tur til Sør-Afrika i november 2024 og har altså bestemt oss for at det blir ny tur i februar 2026.

Denne gangen skal vi utforske vestkysten av Sør-Afrika nord for Cape Town, kanskje ikke så kjent som områdene rundt Cape Town, men utrolig vakkert med nydelig mat og ditto viner, selv om mange av dem ikke er så kjent i Norge. I dette området lages imidlertid noen av Sør-Afrikas beste viner. Men altså, noen av de kjente vinmakerne, som Sadie og Alheit for eksempel, henter druer fra disse områdene i nord. Frakter druene hjem til vingården og lager vinene der. Besøke den nordligste vingården skal vi også, Fryer’s Cove, et nedlagt fiskebruk, nå vingård. Kanskje den eneste vingårdene med egen kai? Se hva Geir Salvesen skrev om Fryer’s Cove høsten 2024. En fantastisk opplevelse blir det. Noen av vinene er tilgjengelig på Vinmonopolet, så du kan prøve selv.

Første stopp blir Cape Town der vi bor godt i vakre og trendy Sea Point i tre dager, deretter til Tulbagh, den fjerde eldste byen i Sør-Afrika og som ligger i et område som kalles Valley of abundance – overflodsdalen. Derifra videre nordover forbi Citrusdal til Clanwilliam. Fra disse stedene skal vi selvsagt gjøre utflukter, vi skal spise god mat, lære om områdene, historien og nåtiden. Ti slutt skal vi ha et par netter i Langebaan som ligger helt ved kysten, for å få inn litt sjøluft og bade i det kjølige Atlanterhavet. Vestkystens juvel kalles området og ligger på the West Coast Foodie Route. Her skal vi blant annet ha en utflukt til !Khwa ttu for å møte og lære om og av San-folket. San-folket snakker et såkalt klikkspråk, og ! foran navnet dit vi skal betyr at det starter med et klikk. Etter oppholdet i Langebaan drar vi hjem, unntatt de som ønsker å forlenge turen med en tre dagers safari. De flyr i så fall til Port Elisabeth og etter safarioppholdet hjem via Johannesburg.

Guider på turen blir som i fjor Pernille Stallemo og Christine Lundy (se bildet over) spesialister på henholdsvis Sør-Afrikas historie, politikk og sosiale forhold, natur og kultur og for Christines del, vin. Vin blir uansett en viktig del av turen og Christine får oss inn på de beste stedene, samt at vi får snakke med de riktige menneskene, som er vinmakerne og eierne selv. Guidingen blir på hhv norsk og engelsk.

Vi fraktes trygt rundt om kring i dertil egnet buss og bor på gode hoteller med god frokost. Noen dager spiser vi lunsj og/eller middag sammen og andre dager har vi tid til egne aktiviteter. Det fine med OSTERPERLER til Sør-Afrika er at du får oppleve ting og møte mennesker som du neppe får til på egen hånd. Bak det turistifiserte.

Sør-Afrika
Skal godt gjøres å finne fram til denne kulinariske perlen på egen hånd

På siste tur hadde vi ni vinsmakinger, hvorav tre inkluderte vingårdslunsj og én var et kurs hos Cape Wine Academy i Stellenbosch. Har vært på mange vingårdsbesøk i mitt liv, men aldri lært så mye som på denne turen. Har nok med hvem vi møtte.

Vi må også ut i naturen. De samme turene som nå sist blir det nok ikke, vi skal andre steder, men landet har uansett en fantastisk flora som er verd å oppleve. Og avslutter du med safari så får du et godt innblikk i landets fauna også. Så skal vi til et område av landet der det kanskje til og med blir dyr å se uten safari.

Kunne du tenke deg å bli med? Da er det bare å melde fra, det er helt uforpliktende, så tar vi kontakt når vi er klar med både program og pris. Prisene vet vi tidligst i løpet av mars 2025, det er på grunn av flybillettene som først kan bestilles et knapt år før avreise.

Dette er fra forrige tur, neste tur går til et annet område – nordover fra Cape Town. Men Hermanus og Fick’s er uansett fantastisk.

TESTIMONIAL

“The Osteperler food and wine tour of the Western Cape was an absolute joy from start to finish. It was our first holiday in a tour group, as we have previously travelled independently. The small group were all very friendly and our guides, Pernille and Christine were absolute experts on the region and on the wine estates and excellent food experiences we were visiting and enjoying. Being able to taste wines and then be driven on to the next adventure was perfect! Wonderful experiences and estates that we would not have found by ourselves without Christine’s expert knowledge. Accommodation ranged from the very comfortable to the luxurious. Breakfasts were feasts. Hikes and guided visits with Pernille were also wonderful. Have been to the region several times before, but this was our best trip yet!” 

Nicola and Mark Peters, London 

For å gi noe tilbake til Sør-Afrika, støtter OSTEPERLER Masiphumelele Creative Hub’s kampanje Food security in Masiphumelele, Masiphumelele, Cape Town, med en liten månedlig donasjon. Det kan du også gjøre via denne linken: https://www.givengain.com/cause/22452/campaigns/20507/ En donasjon vil ikke ha noen tilknytning til OSTEPERLER.

Skroll til toppen