Med OSTEPERLER til Sør-Afrika 2.0
Vi hadde en særdeles vellykket tur til Sør-Afrika nå i november 2024 og har bestemt oss for at det blir ny tur i mars 2026. Ja, det er lenge til, men planleggingshorisonten er faktisk så lang, blant annet for å få de hotellene vi vil ha. Som er sentrale og gode og ikke nødvendigvis så dyre.
Turen blir på 11 dager, det vil si ni overnattinger i Sør-Afrika, og så to netter til reise. Det som blir nytt på denne turen er at vi legger inn en mulighet for safari i etterkant for dem som ønsker det.
Guider på turen blir som i år Pernille Stallemo og Christine Lundy (se bildet over) spesialister på henholdsvis Sør-Afrikas historie, politikk og sosiale forhold, natur og kultur og for Christines del, vin. Vin blir uansett en viktig del av turen og Christine får oss inn på de beste stedene og får snakket med de riktige menneskene, som er vinmakerne og eierne selv. Ingen flashy guider med navneskilt som ikke vet hva som foregår verken i vinmarken eller kjelleren og ikke har et personlig forhold til de vinene vi smaker.
Vi fraktes trygt rundt om kring i dertil egnet buss og bor på gode hoteller med god frokost. Noen dager spiser vi sammen og andre dager har vi tid til egne aktiviteter. Det lærte vi fra tur 1.0 at vi må legge inn litt mer egentid. Men, det er så utrolig mye flott å oppleve i Sør-Afrika. Det fine med OSTERPERLER til Sør-Afrika er at du får oppleve ting og møte mennesker som du neppe får til på egen hånd. Bak det turistifiserte.
På siste tur hadde vi ni vinsmakinger, hvorav tre inkluderte vingårdslunsj og en var et kurs hos Cape Wine Academy i Stellenbosch. Har vært på mange vingårdsbesøk i mitt liv, men aldri lært så mye som på denne turen. Har nok med hvem du møter.
En slik tur krever også et innblikk i Sør-Afrikas historie og sosiale forhold, derfor blir det tur til både Robben Island og en township. Det har med å forstå litt mer av Sør-Afrika. Det blir ikke bare spising og vinsmaking, vi må ut i naturen. Om det blir samme turene som nå sist vet jeg ikke, men landet har en fantastisk flora som er verd å oppleve. Og avslutter du med safari så får du innblikk i landets fauna også.
Kunne du tenke deg å bli med? Da er det bare å melde fra så tar vi kontakt når vi er klar med både program og pris. Prisene vet vi tidligst ultimo mars 2025, det er på grunn av flybillettene som først kan bestilles ca et år før avreise.
TESTIMONIAL
“The Osteperler food and wine tour of the Western Cape was an absolute joy from start to finish. It was our first holiday in a tour group, as we have previously travelled independently. The small group were all very friendly and our guides, Pernille and Christine were absolute experts on the region and on the wine estates and excellent food experiences we were visiting and enjoying. Being able to taste wines and then be driven on to the next adventure was perfect! Wonderful experiences and estates that we would not have found by ourselves without Christine’s expert knowledge. Accommodation ranged from the very comfortable to the luxurious. Breakfasts were feasts. Hikes and guided visits with Pernille were also wonderful. Have been to the region several times before, but this was our best trip yet!”
Nicola and Mark Peters, London