Furet værbitt!

Oslo

Fromagerie

Er du på Majorstuen i Oslo bør du stikke innom Fromagerie. Et stort utvalg av både oster og tilbehør. Veldig mye fransk; flott det. En litt minimalistisk butikk med bra personale. Det liker jeg.

Valkyriegata 9
0366 OSLO

Telefon: 22 60 19 95
Hjemmeside: Fromagerie.no

Frogner Special

Denne butikken har gjenoppstått i ny/gammel drakt med nye eiere og byr på et rikt utvalg oster. Frogner Special er kanskje den butikken i Oslo med best utvalg av norske gardsoster. Daglig leder Jan Arne er en sann tusenkunstner, noe butikken også bærer preg av.

Bygdøy allé 56
0265 OSLO

Telefon: 22 44 46 98
Hjemmeside:   Frogner Special

Gutta på Haugen

Gutta på Haugen er en blanding av en «isenkram» og godt gammeldags landhandleri på St.Hanshaugen i Oslo med fokus på det som er godt.
Også med butikk i Mathallen.

Ullevålsveien 45
0171 Oslo

Telefon: 22 60 85 12
Hjemmeside: Gutta.no

Gamle Oslo Delikatesse

Dette er antakelig Oslos minste butikk, i hvert fall den minste delikatessebutikken. Bak disken finner du Marius, veldig trivelig kar. Sortimentet er naturligvis begrenset med så liten plass, men utmerket det som er. Også en del tørrvarer og finere hermetikk på hyllene rundt om i rommet.
Schweigaards gate 52
0656 Oslo
Telefon: 473 74 852

Maschmanns

Ligger på Skøyen og er kanskje Oslos mest komplette deli. Ostedisken er rikholdig og med mye godt for en hver anledning. Utvalget av tilbehør likeså. Ellers flott å tusle rundt i butikken og bli inspirert. Trenger du noe å spise kan du sette deg ned for en pizza eller annet snadder fra bakeriet.

Karenslyst allé 51,
0279 Oslo

Telefon: 22 55 33 44
Hjemmeside: Maschmanns

Ostebutikken delicatessen & bistro

Dette er både en butikk og en bistro på toppen av  Grünerløkka. Vil du bare handle noe for å ta med hjem så kan du det, vil du sitte ned for å spise noe så kan du det også. Trenger du litt tid for å bestemme deg  er det mulighet for et glass vin mens du funderer. Hyggelig og kunnskapsrikt personale.

Thorvald Meyers gate 27
0555 OSLO

Telefon: 22378065

Hjemmeside: Ostebutikken

Åpent bakeri

Jeg spiser ikke så mye brød. Imidlertid når jeg spiser det, skal det være godt. Da er det alltid handlet inn hos Åpent bakeri. De har vel tre/fire bakerier i Oslo, mitt lokale ligger på Damplass. Der kan du også sitte ned for en god kopp kaffe eller te. Er du i Oslo så ligger det bare noen hundre meter fra Ullevål stadion, bortenfor T-banelinjen.
Ellers anbefaler jeg utsalget på Adamsstuen, Brageveien 1A. Veldig hyggelige personale der.

Damplass 24
0852 OSLO

Telefon: 22 04 96 67

Brageveien 1A,
0452 Oslo

Telefon: 924 84 434
Hjemmeside: Åpent bakeri

Mathallen – Vulkan

Her kan du godt gjøre helgehandelen. Handle, kose deg og ta offentlig transport til og fra. Da kan du nemlig nyte flest gleder.
Hjemmeside: Mathallen.no

Galopin

I all hovedsak franske oster av rå melk som de importerer selv. Noe fra andre land, samt skinker og litt annen spekemat. Mulighet for noe å spise og drikke, inkludert sandwich med Confit de canard.

Gutta i Mathallen

Gutta på Haugen har også et utsalg i Mathallen. Mindre areal og utvalg her enn på St. Hanshaugen, mye godt og spennende begge steder.

Ost & Sånt

Også en ostebutikk og litt til i Mathallen. Norske gårdsoster og flere utenlandske, samt et godt utvalg norsk tradisjonsmat.

Bergen

Colonialen Fetevarer

Det må jo være Bergen. Stedet å gå for gode oster der i byen, og en god del annet godt også. Har i tillegg restaurant og café, holder kurs og smakinger.

Strandgaten 18,  Bergen

Telefon: 55 90 16 00
Hjemmeside: Colonialen

Tromsø

Helmersen delikatesser

Tromsøs egen delikatessebutikk dette, med masser av ost. To butikker; en midt i sentrum, Storgata, og en på kjøpesenteret Jekta.

Storgata 66,
9008 Tromsø

Telefon: 77 65 40 50

Eide Handel

En skulle ikke tro det er mulig, men når du likevel er i Tromsø ta den 20 minutters bilturen det er til Eide Handel på Kvaløysletta. Forbi flyplassen og over brua. De har et utrolig utvalg av ost (og annen deli), blant et av få steder hvor du kan få ost fra Ostemaker Øverli i Pasvik.

Fjordvegen 16,
9100 Kvaløysletta

Telefon: 77 66 56 50

Stavanger

Ostehuset

Stavangers Deli med stor D. Mye ost og masse annet snadder. Ostehuset har tre utsalg, sentrum, øst og Hinna.

Ostehuset Domkirkeplassen, midt i byen
Ostehuset Øst, Ryfylkegata 30, 4014 STAVANGER
Ostehuset Hinna, Jåttåvågveien 12, 4020 STAVANGER

Telefon: 51 86 40 10
Hjemmeside: ostehuset.no

Share your cheese knowledge
Handlekurv
Skroll til toppen