Perfekte kombinasjoner

Ost og drikke

Munster og Gewurztraminer er klassisk. Kommer fra samme området, Alsace i dette tilfellet, og da blir det sjelden galt.
Munster og Gin er imidlertid dristig. Et shot med gin over litt is. Og ost. Det er alt.

Roquefort og Sauternes er klassisk. Her er det loven om motsetninger som slår inn, en markant salt ost og en særdeles søt vin.

Chèvre og Sancerre er klassisk. Igjen, dette er samme området, selv om det tilvirkes Chèvre mange andre steder i Frankrike (og resten av verden) også.

Camembert og Calvados er for de dristige. Samme området her også, men hvis du ikke er så dristig kan du prøve med Cider fra Normandie; det er klassisk.

Brie og kirsebær en enkelt men usannsynlig godt, men prøv gode norsk kjøttmoreller i stedet.

Stilton og Portvin (Tawny) er klassisk. Dette har med lange britiske tradisjoner å gjøre. Mange av portvinshusene har dessuten britiske navn. Der er det en sammenheng. Ofte slik.

Epoisses og Marc de Bourgogne er dristig, men det er jo mye god lokal vin som passer også! Ikke glem det!

Cheshire og single malt Whisky er for de dristige. Hvis ikke whisky er din greie, så kanskje en god kopp te? Erkebritisk det da!

Comté og Vin Jaune er klassisk, i hvert fall i Jura-området. Vin Jaune (gul vin) er en oksidert vin, så stilen er uvant for de fleste. Kombinasjonen er det imidlertid ingen ting å si på.

Gouda og Amontillado sherry er kanskje ikke klassisk, men uansett en fin kombinasjon. Men osten må være god og noe lagret; Wilde Weide for eksempel.

Ost og brød

Jeg foretrekker brød til ost. Er ikke så glad i kjeks og spesielt ikke de salte eller med andre smakstilsetninger. Til et ostebord vil nok jeg servere baguette, fint landbrød og eller litt frukt-/nøttebrød.
Ekte fransk baguette og Brie
Valnøttbrød og blåmuggost
Pepperkaker og blåmuggost til jul
Olivenbrød og Chèvre
Rugbrød og Limburger
Landbrød og Emmentaler
Kartolipuri (georgisk brød) og Sulguni.
Julekake og brun geitost. Fast tradisjon i familien i løpet av førjulstiden. Skikkelig smør og en kanne god te hører også med. For vårt vedkommende må julekaken være fra Baker Hansen.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen