Norsk ost og Cheese

norske oster
Et utvalg oster fra Cheese 2019

I september annet hvert år avholdes det som må være verdens største «ostemesse»; Cheese, i regi av Slow Food. Stedet er Bra, Piemonte, Italia, hvor Slow Food har sitt hovedkontor. En times tid med toget fra Torino, et kvarter fra Alba. Hele byen oser av ost disse dagene, her er produsenter, grossister, myndigheter, innkjøpere, agenter, eksportører og importører fra hele verden, men nesten ingen nordmenn. Rett skal være rett, jeg var der i år som del av en gruppe i regi av Kompetansenavet Vest. Eneste nordiske utstiller så vidt jeg kunne se var svenske Almnäs bruk som var der fordi det er viktig å vise seg fram.

Norsk ost og Cheese Read Post »

Parmigiano Reggiano Vacca Bianca Modenese

Parmigiano Reggiano Vacca Bianca Modenese
Parmigiano Reggiano Vacca Bianca Modenese

Om i det hele tatt, så er Parmigiano Reggiano vacca bianca modenese en uhyre sjelden gjest i Norge, dessverre. Parmesan fra vacche rosse er av og til tilgjengelig, og det er flott. Den er mulig å få tak i, den er dyrere og den er bedre. Så kan det være at nordmenn ikke bryr seg, Parmesan er Parmesan. Det er i så fall litt synd.

Parmigiano Reggiano Vacca Bianca Modenese Read Post »

Skroll til toppen