Om OSTEPERLER®

OstePerler® handler om oster av rå melk. Det er mitt mål å få flest mulig til å oppdage og oppleve alle de flotte ostene av rå melk som finnes der ute. Ost som er ystet uten annen ytre påvirkning enn det som er strengt tatt nødvendig for at det skal bli ost. Samt en god dose omsorg for både dyrene og melken. Alle oster som er nevnt her inne, er ystet av rå melk. Upasteurisert om du vil.

Ost er så mye. I tillegg til duft, smak og et visuelt inntrykk, er det ren nytelse. Velvære. Hygge. Men det er også historie, kultur, landbruk og natur. Og så anekdotene, da! Derfor prøver jeg at denne nettsiden mest av alt nettopp skal handle om sanselige inntrykk, den gode smak og historien bak. Men det må innrømmes, av og til blir jeg nok både litt teknisk og kjedelig. Det hører med.’

Slett ikke alle oster som er beskrevet her finnes på det norske markedet, andre er her tidvis, mens atter andre er her hele tiden. Under fanen REISER finnes en side som heter adresser, kanskje kan det være steder å besøke for å få tak i noen oster som ikke er så tilgjengelig her hjemme. Det er ikke et vell av adresser, men så er det heller ingen der jeg ikke har besøkt selv.

OstePerler har ingen politisk agenda; det betyr dog ikke at jeg ikke kan ha meninger. Om de kommer til uttrykk her, er en annen sak.

Skriv gjerne en kommentar eller send en melding om det er noe du lurer på. Kom gjerne med forslag om du mener det er noe som mangler, det er det nemlig helt sikkert. Det betyr imidlertid ikke at alle forslag tas til følge.

Dette er noen sider om det som er godt, smakfullt og gjerne vakkert. Ingen oster blir slaktet her. Da pauser jeg heller pennen et øyeblikk, eller skriver om noe annet. Kan rett nok hende at jeg hinter at noe kan forbedres eller endres. Vet jo aldri.

Min smak, mine sanser og mine opplevelser er og blir mine. Noen oster kan ha noen typiske karakteristika; men duft, smak og assosiasjoner er en personlig sak. Derfor kan det hende du har en annen oppfatning av både smak og duft enn det jeg har. Det er i så fall bare fint.

«Disclaimer»

I Lonely Planet sier de følgende om restauranter: Good places go bad, and bad places go bankrupt. Jeg legger mye innsats i at innholdet skal være riktig og etterrettelig. Det hender imidlertid at oster av rå melk går over til å bli termisert eller pasteurisert. Det hender at oster forsvinner. Kan være flere grunner til det. Jeg kan heller ikke garantere at OstePerler.no er helt uten feil. Jeg korrigerer så snart jeg får greie på det. Og leser du noe du mener er feil, så si ifra. Alle er tjent med det.
Jeg fraskriver meg et hvert ansvar for konsekvenser av noen art ved at du har fulgt anbefalinger på OstePerler.no, eller på annen måte mener deg villedet av innholdet her. Jeg tar også for gitt at du er over lovlig alder for å lese om alkohol.
OSTEPERLER® er et registrert varemerker for OSTEPERLER AS, org.nr. 920935125. Adresse: Borgestadveien 23A, 0875 Oslo.

Dersom du er gravid vil jeg sterk fraråde å spise myke oster, rødkittoster og blåmuggoster, uavhengig av om de er pasteurisert eller ikke.

OstePerler.no er ikke sponset. De ostene som beskrives er kjøpt og betalt av meg. Synspunktene er mine egne, med mindre annet er opplyst.

Del ostekunnskapen med andre!