Ego

Jan Peter Aursnes her. Siviløkonom og OsteEvangelist som er opptatt av det gode liv. Det har så mange fasetter: dufter, smaker, opplevelser og stunder. Tanker og drømmer også. Min greie er at jeg er en lidenskaplig ostenyter – turophile. Så har jeg en fantastisk familie, som også synes de fleste oster er gode. Vi er nok en over gjennomsnittet ostespisende gjeng, også av vanlige oster, og med vanlige oster mener jeg for eksempel Jarlsberg.

Ha! En ostebutikk!!
Jeg er hektet på ost ystet av rå melk. Synes den måten tar best vare på det naturlige, slik vi har gjort det siden lenge før Louis. Min rolle er som formidler. Det er så mye god ost der ute som flere burde få vite om, og det prøver jeg å bidra til, så godt jeg kan.

Har gjennomført kurs i Norsk tradisjonsysting (ystekurs) ved Sogn Jord- og Hagebruksskule i Aurland og bruker den kunnskapen til å være med og yste her og der. Er i ferd med å sertifisere meg innen ost hos Academy of Cheese i England. Foreløpig ferdig med første avdeling som gjør meg til Academy of Cheese Associate, og ender kanskje opp som Master of Cheese en dag. Vi får se. Blir tidvis spurt om å være dommer i mesterskap hvor oster skal bedømmes og bidrar selvsagt. Har således takket ja til å være dommer under World Cheese Awards, i november 2018. Ellers er jeg fagansvarlig for oster i Store Norske Leksikon – det synes jeg er litt stas!

Jeg foredrar gjerne om oster til alle som vil høre på. Skulle du være interessert, så er det bare å ta kontakt. Ring eller bruk skjemaet her!

Jeg har reist noen turer og i perioder bodd noen steder i verden; ikke så mange og lenge som noen, men flere og lenger enn de fleste. Noe av dette og mye annet har resultert i boken Unlock Your Future – The Key to a Fulfilling Life. Hvordan blinke ut en ny retning i livet ditt, dersom du skulle ha behov for det; og ikke minst få gjort noe med det. Du kan kjøpe den for 199 kroner, fritt tilsendt hvis du går til hit til HANDLERIET.

Har du lyst på litt moro og er gammel nok til å huske kultprogrammet Lille Lørdag, så klikker du på Mitt drømmeprogram.