Snøtind fra Derinngarden på Nordmøre

Nok en ost fra Matstreifet i Oslo sist helg. Upasteurisert økologisk melk. Det er noe det. Dette er en hvitmuggost, halvmyk hvis vi kan kalle den det. Det er ikke så mye mugg på den, vel ikke sammenlignet med Brie eller tilsvarende hvitmuggoster. Litt hullete. Ostemassen er blekgul. Skorpen halvhard og absolutt spiselig. En god ost, veldig mild. Mitt eksemplar er fra mai, så jeg tenker det er en ost som tåler lagring, og at den kan godt lagres litt lenger for å utvikle smaken. Men som rimelig fersk er den veldig mild og fin.

Har fundert litt på hva Derinngarden betyr, gården der inne kanskje. Vet ikke og har heller ikke spurt, men det går vel an å finne ut en gang. Vel hvorom allting er, de lager ost av upasteurisert økologisk melk. Det synes jeg er ganske fantastisk.

Vil du besøke hjemmesiden deres så kan du klikke på denne linken: DERINNGARDEN Lær mer!

, ,

Snøtind fra Derinngarden på Nordmøre Read Post »

Velkommen!

Her kommer en ny side om i all hovedsak ost av rå melk. Og den blir på norsk selv om mange sider er oversatt til engelsk.
Men det skal bygges opp dette her og det kan nå ta noen dager, om ikke uker, skal litt ut og reise fremover, men har bloggen definitivt i bakhodet. Hele tiden.

Noen osteanbefalinger. Mange.

Fjelldronning fra Avdem gardsysteri på Lesja for eksempel. Av upasteurisert melk fra egne kyr. Fantastisk god ost, og enda bedre dersom du spiser den med litt fikensyltetøy.

Å drikke til: Lett rødvin så som Beaujolais, eller enn tørr og fruktig hvitvin, men da bør du ha litt fikensyltetøy til.

Velkommen! Read Post »

Skroll til toppen