Det er mange sauer og geiter her…

Det jeg lurer på er hvor de gjør av all melken? For sauemelksost eller geitemelksost er ikke å oppdrive i de butikker jeg har vært innom i hvert fall. Billige kopier av hollandske hvitoster produsert i Bulgaria derimot får vi hvorsomhelst. Med all mulig respekt for Bulgaria, men jeg synes ikke det er så interessant.

Inntil i går da i hvert fall, rett før hele landet stengte ned i godt 24 timer for Yom Kippur. Israelsk kumelksost. Har knapt set noen kyr å vår vei, men ett sted er de vel de også. Helt i orden det, jeg er på jakt etter noe ost med adresse. Det må vel finns her også.

Når det er sagt skal det også sier at Israelsk ost ikke har non interesse for denne bloggeren ut over det faktum at jeg er her akkurat nå, og jeg er opptatt av lokale tradisjoner ut i mat og drikke. Ost og vin i særdeleshet. Tal A Emek heter denne osten som ser ut til å være en sveitsisk type, sånn passe fast og med store hull. Ser i hvert fall lovende ut.

Har jeg smakt den? Nei ikke ennå. Det har seg slik at det altså er Yom Kippur her. Da faster jødene i ett døgn. Alt er stengt, ingen biler i gatene, til og med TV er «stengt». Jeg faster ikke, så selv om hotellet har lovet oss at vi skal få en enkel frokost, trenger jeg litt mer mat før kl 20.00 i kveld da det hele er over og alt er tilbake til normalen igjen. Her kommer osten inn sammen med litt pitabrød som jeg fikk kjøpt ferskt og varmt i Bethlehem i går. Ikke ferskt lenger nå, men det får holde.

Derfor blir det litt senere i dag en tur tilbake fra stranden for å innta litt lunch på rommet bestående av pitabrød, ovennevnte ost og en flaske tørr hvitvin fra Golanhøyden. Vi kan nemlig ikke ta med maten på stranden.

Det kommer til å bli veldig bra dette.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen