Snøtind fra Derinngarden på Nordmøre

Nok en ost fra Matstreifet i Oslo sist helg. Upasteurisert økologisk melk. Det er noe det. Dette er en hvitmuggost, halvmyk hvis vi kan kalle den det. Det er ikke så mye mugg på den, vel ikke sammenlignet med Brie eller tilsvarende hvitmuggoster. Litt hullete. Ostemassen er blekgul. Skorpen halvhard og absolutt spiselig. En god ost, veldig mild. Mitt eksemplar er fra mai, så jeg tenker det er en ost som tåler lagring, og at den kan godt lagres litt lenger for å utvikle smaken. Men som rimelig fersk er den veldig mild og fin.

Har fundert litt på hva Derinngarden betyr, gården der inne kanskje. Vet ikke og har heller ikke spurt, men det går vel an å finne ut en gang. Vel hvorom allting er, de lager ost av upasteurisert økologisk melk. Det synes jeg er ganske fantastisk.

Vil du besøke hjemmesiden deres så kan du klikke på denne linken: DERINNGARDEN Lær mer!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen