Fiken og Pæresyltetøy

Tenk det; Fiken og pæresyltetøy. Hvis du leser her så vil du se at fiken og pære er to av mine favoritter til ost. Hva kan da være bedre enn å få dette i kombinasjon. Fant et glass på et Provence-marked i Reims i Champagne for noen uker siden, og det måtte selvsagt med hjem.

Laget av en produsent i Provence som heter Evencio Vazquez. Om det er mulig å få tak i her til lands vet jeg ikke, men det er mulig å forsøke direkte. Det er mange slags produsenter som sender hvor det skal være.

Så tenker du kanskje at det blir kjedelig å kombinere fiken og pære inn i et syltetøy, det er så mye mer dekorativt med en fiken og en pære. Det kan så være. En pære er dekorativ og smaker godt når den er moden. En fiken kjøpt i Norge er i beste fall dekorativ. Derfor er fikensyltetøy så mye bedre. Pære kan du ha til likevel. Så får du dobbelt opp. Imidlertid er jeg litt less is more, så jeg dynger ikke ned tallerkenen.

Skal en tur til Israel i neste uke, kanskje finner jeg solmodne fiken der som har fått lov å henge på treet til de ble modne. Det kan jeg tenke meg er godt til ost. Dessverre finnes ikke de i Norge.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen