Jeg drar til Israel på lørdag. En slags kulturell dannelsesreise, og «fråtsing» i alt gammelt.
Med en katastrofal norsk sommer friskt i minnet, så skal det bli fint for en heller vasstrukken nordmann å få litt sol og varme. Skikkelig sommer var det bare en og en halv dag i Champagne for vel tre uker siden. Så det blir veldig bra.
Nå har jeg en lidenskap for ost. vet på ingen måte hvor mye tid jeg får til snoking i ostebutikker. vet i det hele tatt ikke om sådanne finnes. Jeg vet at det finnes flere små gårdsmeierier, men har ingen illusjon om å komme i nærheten av noen. Dette synes veldig negativt uten å være slik ment. Det er tross alt ikke noen ostereise jeg skal på.
Lager de ost i Midt-Østen? De gjør det, mest av sauemelk og geitemelk. Det kjenner vi igjen fra bibelhistorien, det handler mest om får og lite om kveg (uten å være ekspert).
Noen tips har jeg fått: Tavor, Shahat, Tiltan, og Gilboa. De to første av sauemelk, deretter geit og til sist en hard blandingsost. Om disse er komersielle i sin ytterste konsekvens vites ikke. Ei heller om de er av upasteurisert melk, i fall ikke, har de ytterst liten interesse for denne bloggen annet enn som et kuriosium. Hvilket de uansett vil være siden jeg antar det er vanskelig om i det hele tatt mulig å få tak i dem her til lands om det skulle være av interesse.
Vi får se.