Daddelhonning – honning av dadler?

Jeg sitter her og spiser på litt Avdem Fjelldronning mens jeg skriver. Har nettopp gjort en stor oppdagelse, daddelhonning. Jeg er jo veldig opptatt av kontraster, også når det gjelder ost. Det mest nærliggende er spenningen mellom det salte og det søte hvordan det forenes i en slags høyere smak. Roquefort og Sauternes er klassisk. Likeså Stilton og portvin. Og søtt syltetøy.

Jeg er veldig svak for syltetøy til ost og i særdeleshet fikensyltetøy. Gleder meg således til Israelsturen i håp om at det er fikesesong nå. For å si det sånn, da vi bodde i Republikken Georgia for snart 15 år siden var det i hvert fall fikensesong på denne tiden av året, så det er lov å håpe.

Det som imidlertid fanget min oppmerksomhet da jeg drev og Googlet Israelsk ost var det som på engelsk heter the seven species. Altså 7 frukter og korn som er nevnt i Bibelen at finnes i Israel. Selvsagt var fiken en av dem. Dadler en annen. Det ledet imidlertid til noe som kalles Daddelhonning. Pressete dadler med ganske sikkert noe tilsatt krydder eller liknende. Jeg får se. Det er jeg veldig spent på å finne ut av og teste sammen med ost. De er jo veldig søte dadlene og skulle som sådan matche litt salte oster veldig bra. Er jo også årstiden for det nå frem mot jul!!

Vet ikke om daddelhonning finnes i Norge, men jeg skal i hvert fall lete der nede, teste og kose meg. Rpport følger, selvsagt.

I mellomtiden kos deg med litt god ost.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen