Tilbehør

Dette er litt viktig synes jeg. Tilbehør til ost. Her syndes det en god del. Du er du og jeg er jeg, og vi er forhåpentligvis ikke så veldig like. Men siden dette er min blogg så sier jeg hva jeg synes om tilbehør til ost, så får du kommentere om hva du synes. Det som er viktig å tenke på er, i hvert fall om du serverer vin til osten, er at den vinen som passer til osten passer nødvendigvis ikke like godt til syltetøyet, eller hva du har til. Så kommer det selvsagt an på hvor fintfølende du er på det.

Grønnsaker

Jeg synes ikke om rå grønnsaker til osten; som oftest i form av paprika og stangselleri. Ikke fordi det nødvendigvis tar livet av osten, men det ødelegger i hvert fall vinen om du drikker det til. Når det er sagt; en god brødskive med smør og en tykk skive hvitost på, og med en ring av rød paprika på toppen, er godt. Men drikk kaffe eller te til.

Brød og Kjeks

Brød heller enn kjeks. Det er dessuten nok salt i det meste av ost, så det trengs i hvert fall ikke salte kjeks. Gjerne frukt- og/eller nøttebrød. Sætre skal imidlertid ha for produktutvikling de seneste årene, så nå finnes det en del spennende der også om du ikke vil ha brød eller tilhører de av oss som helst ikke skal spise brød.

Syltetøy

Min favoritt er fikensyltetøy. Gjerne blandet med valnøtter eller en søt frukt som pære. Så smaker kirsebærsyltetøy fantastisk godt til faste oster, men det gjør også solbærsyltetøy som herved anbefales på det sterkeste.

Frukt.

En fin pære. Fiken, selv om jeg synes det fiken som vi får i butikken i Norge stort sett er veldig smakløs. Så da heller fikensyltetøy. Dadler, ferske, fantastisk godt til ost og spesielt om osten er av den faste og lagrede sorten og endatil har litt saltsmak i seg. Daddelhonning er noen fine greier. Heter Silan på originalspråket, kanskje Hebraisk det. Ikke lett å få tak i, men en tyrkisk butikk ned i veien her jeg bor fører det.

Nøtter

Valnøtter og Pecan er flott til ost, naturell selvsagt. Vær imidlertid forsiktig med valnøtter og skarpe oster, det kan bli crash.

Hva med druer?

Gjør seg best som vin, synes jeg. Jo, jeg vet at det finnes spisedruer, men det hjelper ikke. Må du absolutt ha det så sørg nå i hvert fall for at de er stenfrie.

Honning

Flytende honning er fantastisk til ost. Har du litt fantasi kan du smaksette den.

Charcuterie

Ja, spesielt hvis du har faste fjelloster, da passer det fint med en italensk salami, kanskje litt god spansk skinke og/eller en god paté. NB! Hvis du serverer osten som en del av et større måltid synes jeg ikke du skal blande inn charcuterie.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen