En for fem, tre for femten.

Jeg fant det jeg lette etter. Første dagen og på en plass jeg ikke helt hadde forventet det. Ved Jordan- elven, der den fortsetter sin vei sørover fra Genesaretssjøen. Da tenkte jeg at dette betyr at jeg bare må kjøpe, så det ble tre glass med daddelhonning. En vanlig, en emd valnøtter og en med sesam. Så skal det bli morro når jeg kommer hjem og skal teste. Spennende.

Ellers utmerker ikke Israel seg med sin ost. Som vi i Norge er lært opp til gulost, kanskje hvitost og brunost snakker de her om hvitost og gulost. Hvitosten er fersk, ser gjerne ut som pudding og smaker ingenting med mindre den er smakssatt med noe, salt inkludert. Gulosten er blekgul fast og smaker lite.

Det som er helt fantastisk her er dadlene. Så ferske, søte og gode. Kjøpte noen kilo i Jeriko i går, ut av bagasjerommet på en bil. Smaker så vanvittig godt. Så ferske dadler kan godt være et godt tilbehør til ost, spesielt om de er salte.

Vin er det lite av på denne turen. Israel er ikke så veldig spennende vinland heller, så det er ikke noe savn. Det foregår rett nok spennende vinting på Golanhøyden. Kanskje en dag.

Skal være her noen dager ennå så mye kan skje.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen