Nå gjelder det å ta vare på håndverksysteriene

Spesielt i disse tider vil jeg få lov å komme med en oppfordring, og det er å støtte de norske håndverksysteriene. Restaurantmarkedet har i stor grad stoppet opp og det merker disse ysteriene. Da er det viktig at vi trår til og kjøper ost, yoghurt, smør og hva det skal være. Kjøtt og grønnsaker også, selv om jeg er mest opptatt av ost. Vær litt raus, hvis du kan, riv en gårdsost på pizzaen. Bruker du vanligvis å kjøpe et stykke «gulost» på butikken og rive selv, så blir det et prismessig trinn eller to opp, men har du hittil kjøpt ferdigrevet ost så er faktisk ikke prisforskjellene så store. Så er du jo sikker på at du får ost og ikke ost og potetmel.*

Nå gjelder det å ta vare på håndverksysteriene Read Post »

Norsk ost – det gror

norsk ost
Norsk ost til terningkast fem og seks

Etter å ha tilbrakt to dager på Norsk Gardsosts Ostesymposium på Thorbjørnrud hotell tidligere i uken, erfarer jeg at det skjer mye med norsk ost og at vi kan glede oss til at alt som er i emning kommer ut på markedet. Ikke bare ungdommer, slett ikke, men overraskende mange unge velger å satse på videreforedling av melk.

Norsk ost – det gror Read Post »

Academy of Cheese

Academy of Cheese

Jeg har hatt to fantastiske dager hos Academy of Cheese i London. Vi har lært, vi har smakt og vi har diskutert. Vi har ledd, men å si at vi har grått er kanskje vel drøyt å påstå. Flest briter selvsagt, men en ire, en yster fra Barbados samt en nordmann ga det hele et litt mer internasjonalt preg.

Academy of Cheese er en del av The Guild of Fine food, som faktisk var arrangør og er samme organisasjonen som arrangerer World Cheese Awards.

Academy of Cheese Read Post »

Hvitost fra Valmsnes gård

Hvitost fra Valmsnes gård

Valmsnes gård ligger ved Osensjøen i Åmot kommune i det som nå heter Innlandet fylke. Et ungt par fra Oslo overtok gården i 2013 og har utviklet den opp med allsidig virksomhet inkludert ysting. Bortsett fra at de lager et fantastisk godt smør som jeg handler via Rekoringen St. Hanshaugen så er det altså osten som er mitt anliggende.

Hvitost fra Valmsnes gård Read Post »

Skroll til toppen