Slankeost?

Nei, ikke det. Jeg synes du heller skal la være å spise ost enn å spise magerost. Unntaket må være hvis det finnes medisinske årsaker til at du skal la være. Ost har mye fett og smaken sitter i fettet. Mye av identiteten ligger der fordi fettet tar opp smakene fra fôret kuene spiser osv. Mager ost har følgelig mindre smak, mindre naturlig smak i hvert fall. Det blir noe fattigslig over erfaringen synes i hvert fall jeg.

Uten å ha noe kunnskap om hverken ernæring eller helse tenker jeg at ost er et flott lavkarboprodukt. Det må da være midt i blinken for denne nye trenden. I så måte ligger jeg godt an. Om lavkarbodietten inkluderer ost i det hele tatt vet jeg ingenting om. Min lavkarbodiett inneholder i hvert fall godt med ost. Lavkarbo fordi jeg prøver å spise minst mulig sukker samt at kroppen min reagerer på brød. Dernest spiser jeg heller grønnsaker enn for mye ris, poteter og pasta. Da er jeg vel godt plassert i sentrum av lavkarbotrenden jeg da enten jeg vil eller ei.

Bare for å ha sagt det, ost og lavkarbo omfatter ikke brunost.

Jeg synes det er bedre å spise god ost i moderate mengder dersom du synes du får i deg for mange kalorier. Det gjelder for øvrig alle matvarer.

Osten har en naturlig plass i vårt kosthold. Da synes jeg vi skal benytte oss av det. Være kreative i våre valg av oster. Variere og være åpne for nye smaker. Det kommer til å sette en spiss på hverdagen. Som et glass Champagne i ny og ned. Tro meg.

Vel bekomme!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen