Rødløksmarmelade

Løkmarmelade, og i særdeleshet rødløksmarmelade, er godt til ost, kanskje spesielt til Alpeoster. Har funnet en britisk oppskrift som inneholder fantastisk mange godsaker.

Dette trenger du

2 kg rødløk
4 kløfter hvitløk
140 g usaltet smør
4 ss olivenolje av beste sort
140 finmalt sukker (det som heter Caster sugar på engelsk)
1 ss finhakket fersk timian
1 flaske rødvin (gjerne med skrukork)
3,5 dl sherryeddik
2 dl portvin av grei kvalitet
Steriliserte syltetøyglass (fås bl.a. på Clas Ohlson)

…og slik gjør du det

Skrell løken, del den i to og skjær tynne skiver. Skrell hvitløkskløftene og skjær dem i så tynne skiver du greier. Smelt smøret sammen med oljen på høy varme i en tykkbunnet kjele. Ha løken og hvitløken opp i gryten og rør godt rundt. Dryss sukker og timian over samt litt salt og pepper etter smak. Rør godt om og reduser varmen. La det deretter surre 40 – 50 minutter uten lokk. Rør rundt i gryten innimellom. Løken er klar når all væsken har fordampet, løken er myk og litt klissete og dufter av karamellisert sukker. Viktig å ta det med ro i denne delen av prosessen.

Tilsett vinen, sherryeddiken og portvinen og la det hele surre uten lokk i ca 30 minutter til. Rør om av og til. Nå skal løken ha fått en dyp mahogny-farge og væsken redusert til ca 1/3 av den opprinnelig mengden.

Ta kjelen av platen og la den stå til løken har koldnet. Hell over på varme steriliserte syltetøyglass og skru til lokket. For så vidt klar til å spises, men holder seg i kjøleskapet en ca tre måneders tid.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen