Pecannøtter og ost?

Pecannøtter, ja hvorfor ikke? Gjerne litt honning også. Jeg foretrekker Pecannøtter fremfor Valnøtter. Vet ikke helt hvorfor, synes vel de smaker bedre og så slipper jeg smaken av mugg som av og til forekommer i Valnøtter.

Så er det slik at i North Carolina, USA, dyrker de Pecannøtter, der har jeg bodd, så jeg er vant til å få dem ganske så ferske og nyplukkete; det smaker fortryllende godt. De du får her er gjerne i blanding og saltet. Naturell skal de være. Best slik. Og med litt honning til osten så blir det fantastisk.

Vi hadde jo besøk siste helg av gode venner fra nettopp North Carolina. Og hva hadde de med i kofferten om ikke to store poser med Pecannøtter. Overflod.

Forøvrig er frysing beste måten å oppbevare dem på hvis du skulle ha for stor beholdning liggende. Bare å putte i passende porsjonsposer og legge i fryseren, så har du forholødsvis ferske og fine nøtter når du har lyst på en liten snack.

Kan bruke Pecannøtter til all ost tenker jeg. Vel, sikkert ikke all, men du får prøve og skulle det ikke matche så bra kan du ta det som læring – det er slik jeg gjør. Og mange før meg. Failing Forward er det en bok som heter. Har ingentig med verken ost eller Pecannøtter å gjøre, men prinsippet er det samme. Det som er bra tar vi med oss videre, det som ikke er bra tar vi for så vidt også med oss videre, men ikke med samme formål. Forstår? Nok om det.

.. og der står lommelerken min med Grappa. Og noen Pecannøtter. Det blir nok bra tenker jeg.

God helg.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen