Fromagerie du Col del Fach med sine fantastiske oster

Jeg har ved noen anledninger og uten helt å vite om det spist oster fra Fromagerie du Col del Fach. Det er over et ganske bra tidsrom, det skal sies. Det er ikke alltid like lett å få tak i hvem som faktisk har ystet den osten du spiser heller. Jeg har tidligere skrevet om to av ostene, har jo beskrevet hvor de kommer fra, og for den ene den romantiske historien som ligger bak. Men selve gården og ysteriet har ikke dukket opp, og rett skal være rett, de har ikke vært lett synlige på nettet. Kan være flere årsaker til det for eksempel at de har andre ting å sysle med.
Fromagerie du Col del Fach
Dette er både et gårdsysteri og et håndverksysteri. To ysteri i ett altså. Dette er det kanskje bare jeg som bryr meg om, men grunnen til at jeg skriver det slik er at de yster noen oster av egen melk, mens andre ystes av innkjøpt melk. Historien og gården skriver seg tilbake til 80-tallet da Philippe Garros kjøpte jord i en avsidesliggende åtte kilometer lang dal som lokalt går under navnet motets jord eller noe slikt (la terre courage). Det var nybrottsarbeid som innebar både rydding og bygging. På tidlig nittitall kom det en canadisk operasanger inn i livet hans. Marie-Suzanne hadde fransk mor og alltid drømt om å bo i Frankrike. Om det var som bonde/yster vites ikke, men slik ble det, dog ikke nå lenger, de solgte gården og ysteriet i 2019. Alt i 1992 skapte de sin første ost som par, for å feire at de var blitt sammen. Ganske romantisk.
…Fromagerie du Col del Fach med sine fantastiske osterLes mer »
Fromagerie du Col del Fach med sine fantastiske oster Read Post »