Denne oppskriften har jeg hentet fra Avdem, som igjen har lånt den fra kokkene på Fossheim Turisthotell i Lom. Vi trenger ikke dra til Frankrike og for eksempel Mont d’Or for å få til dette. En fantastisk variasjon på osten som for øvrig er mer enn god nok som den er, men der du også får fram litt syrligere smaksnyanser. Siden både osten og oppskriften kommer der den kommer fra har jeg beholdt den nynorske «touchen». Sjarmerende det.
Fjelldronning bakt i omn
Dette treng du:
1 heil ost
2 tynne, lange bjørkekvister utan blad.
..og slik gjer du det:
Knyt bjørkekvister rundt osten for å støtte den opp.
Skjer av skorpen på toppen av osten. Steik i omnen på 160 grader i ca. 20 minutt.
La gjestene forsyne seg med skei, saman med salat og godt brød.
Brødet er godt å duppe i osten!
Å drikke til? Noe hvitt og tørt med fylde av Chardonnay-druen.