Asparges med Mandelflak og Parmesan

Det er våren, det er snart påske. På enkelte områder er jeg litt tradisjonell. Vil helst ikke ha tulipaner som juledekorasjoner, det er så mye annet flott og tulipaner representerer vår for meg. Det andre vårtegnet er årets asparges. Jeg tilhører ikke dem som spiser asparges hele året eller drikker rødvin til asparges. Vi får asparges fra Peru mesteparten av året; jeg venter til den europeiske kommer, som inkluderer den norske, selvsagt, men det er nok litt lenger frem på året.

Så i nyhetsbrevet fra La Fromagerie i London at de skulle ha påskesmaking med blant annet årets britiske asparges. Hørtes godt ut. Et utvalg våroster også selvsagt.

Asparges er veldig godt og dess enklere dess bedre. En smørklatt og litt nykvernet salt eller en beurre blanc. Hollandaise synes jeg av og til blir litt tungt, men er nå veldig klassisk da. Dette er jo ikke en oppskrift som strengt tatt kvalifiserer for denne bloggen, så jeg tenkte at vi må gratinere den med ost. Rett og slett som en variasjon.

Så her er en oppskrift med

Asparges, mandelflak og Parmesan.

Dette trenger du:
2 spiseskjeer smør (jeg foretrekker usaltet)
En bunt asparges
1 dl mandelflak
1 dl revet parmesan, og da mener jeg Parmigiano Reggiano

..og slik gjør du det:
Smelt smøret over middels varme i en stor stekepanne
Legg aspargesene opp i pannen for å varme dem forsiktig opp i ca 3 minutter. Hold aspargesen i bevegelse hele tiden. Strø mandelflak og parmesan over aspargesen og fortsett tilberedningen til osten begynner å smelte. Det skulle ta en 3 til 5 minutter.

Servér med en gang mens aspargesen er sprø og fin. Jeg foretrekker den som den er, men også fin som tilbehør til stekt laks.

Å drikke til: En svensk kokk sa en gang at «til sparris dricker man vatten». Er dog ikke helt der, men det går godt an. Ellers synes jeg en Sauvignon blanc ville vært flott, så som for eksempel Pouilly Fumé Les Cris 2010. Knappe 200 kroner, det er asparges verdt.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen