Ostekontraster

Jeg liker kontraster. Har vel noe med at jeg trenger litt variasjon. Ikke det at jeg ikke liker forutsigbarhet, for det gjør jeg absolutt. Har vel mest med at jeg ønsker å bestemme variasjonen selv. Både når og hvordan. Så veldig impulsiv er jeg ikke, unntatt av og til og jeg har regien selv. begyner du å skjønne tegningen?

Overgang til mainstream?

Så selv om jeg er opptatt av upasteuriserte oster, helst gårdsoster, så er det altså godt å falle inn i mainstreamfolden av og til og spise helt vanlig gulost.

Det er som jeg skriver annetsteds på bloggen om min familie som av og til når fjøsstanken i kjøleskapet blir for intens pent ber om litt Jarlsberg. Det kan sies mye om den, men noen liflige fjøsraromar utsondrer den ikke. Snill slik.
fromage de savoie
Så da er det av og til fantastisk godt, å bare gå over til motparten for å si det slik, og føle litt på hvordan det er å være der. Kontrast. Altså i ostemainstreamverden.

En gang i blant

Som i dag morges. Lørdag og det snør tett ute. Resten av familien sover. det er stort sett bare jeg som er morgenfugl. En kopp te. Rundtykker fra Åpent Bakeri, smør fra Rørosmeieriet og to tykker skiver Norvegia på. Det var vår datter som beordret Norvegia denne uken. Ellers veldig lenge siden den har vært i hus. Jeg innrømmer imidlertid at her var det bare osten som var mainstream. Rundstykker fra Åpent bakeri og smør fra Rørosmeieriet finner du dessverre ikke på det gjengse frokostbordet. Flere burde unne seg det en gang i blant. Og så teen da. Det var posete, Twinnings Rose garden kjøpt på Tesco i Lerwick. Ikke ofte jeg drikker smakssatt te, men denne er så dempet at det går.

Hvem fant på smakstilsetninger i ost?

Det er for øvrig en greie, skal noe smakstilsettes, så vil jeg gjøre det selv. Så jeg har ikke sansen for smakssatte oster, om det så er nøkkelost. Jeg vil ha rene smaker. Kommer ikke en gang inn under kontrastkontoen.

Rundstykke med smør og ost

Men dette rundstykket med smør og Norvegia som er en av de større ostekontraster jeg kan gi meg ut på, smakte sykt godt. Bare nevner det. Selv om Norvegia i grunnen ikke smaker så mye. Er vel derfor alle barn liker den. Det der hørtes ganske arrogant ut. Jeg er i grunnen ikke slik. Ønsker bare at folk flest av og til skal tre ut på den smale sti og oppleve noe nytt og spennende. Noe smakfullt. Dette kontrastbehovet mitt gjør at jeg helt garantert av og til går den andre veien. Kanskje møtes vi i krysningen. Da kan jeg gi deg noen gode råd. Vanlig det. Er du på vei ut på tur så er det ikke uvanlig å stoppe og spørre noen som er på vei tilbake fra tur om løst og fast.

Til slutt – vær vill og gær’n

Du kan starte med det lett tilgjengelige. Kjøp en vanlig Brie i butikken og en Brie de Meaux som de fleste dagligvarebutikker har (ikke lavprisbutikkene). Så smaker du forskjellen.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen