Foran ostedisken

Er du en av dem som føler deg litt utilpass når du kommer inn i en ostebutikk og stiller deg opp foran ostedisken? I så fall er du nok ikke alene. Det gjelder de fleste av oss på ett eller annet område. Kan ikke si at jeg er er når jeg står foran ostedisken, men det kan jo være andre områder. Skjønt, hvis jeg er i et annet land hvor språket kan være en utfordring, så kommer nok usikkerheten hos meg også.

Her var det heldigvis få andre kunder. Reims.
Her var det heldigvis få andre kunder. Reims.

Så hva er det som gjør oss så usikre? Det er vel i hovedsak et par tre ting; at vi føler at vi har manglende kunnskap; kjenner ikke ostene, vet ikke forskjell på dem, vet ikke hva de skal brukes til og hva som passer til hva. Dernest er det lett å bli litt overveldet fordi det gjerne er så stort utvalg, og mange oster ser like ut. En hærskare av Chèvre, faste oster, hvitmuggoster, blåmuggoster samt noen med litt klissete skorpe som ser ganske uggne ut og som altså er rødkittoster, hva nå enn det er? Kitt brukte vi på vinduene i gamle dager. Skulle det være mange andre kunder også, så blir vi gjerne litt stresset av det. For hva vil nå de tenke om min manglende ostekunnskap? Men disse andre kundene er det imidlertid liten sjanse for at du kommer til å møte igjen. Så ikke bry deg med det.

Forberedt

Jeg er ikke der lenger. Tenker at jeg kan mer om ost en de fleste andre kundene rundt meg og av og til mer enn de som står bak disken også. En annen ting er at jeg er ganske forberedt når jeg kommer i butikken. Det betyr ikke at jeg går derifra uten ha gjort impulskjøp. Det er jo halve morro’a. Og til bedre vedkommende bak disken kan sine oster, til større blir impulskjøpene. Naturlig sammenheng der.

Så mens min kunnskap gjør at jeg slapper av, kan du likevel bruke det til din fordel og tenke at det er få der som vet noe mer om ost enn deg uansett. Og så er det nå slik at de som står bak disken elsker å øse av sin kunnskap og er således takknemlig for alle type spørsmål, enkle eller kompliserte. Og dess flere som tør å ta steget inn den spennende osteverden, dess bedre er det.

Vær deg selv

Så vær ikke verken redd eller beskjeden. Gå på med friskt mot. Du kommer til å få mange flere fantastiske osteopplevelser ved å handle ost over disk enn å plukke ferdigpakkede oster i super’n. Det kan nå bli en trist affære, selv om en del supermarkeder begynner å komme seg med hensyn til utvalg.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen