Brie de Meaux med trøffelkrem

Er det jul så er det jul. I fjor hadde jeg Brillat-Savarin med trøffel på nyttårsaften. Det ble en flott osteopplevelse, men denne er mer intens, kanskje litt i meste laget. Men for all del, dette smaker godt og er veldig staselig på «julebordet». Og hvis du har sansen for litt skarpe smaker så vet nå trøffel å gjøre inntrykk på sine omgivelser. Nå er Brie de Meaux en mye mer smakssterk ost en Brillat-Savarin så det bidrar godt i totalopplevelsen.
Brie de Meaux med trøffelkrem2

Magasin du Nord

Fikk den altså med fra København, en av få souvenirer ut i ost. Nå rakk jeg ikke å oppsøke de veldig spesielle ostebutikkene, det må sies. Vi var der på barnas premisser og slik ble det. Men litt ost fikk jeg handlet i kjelleren på Magasin du Nord, det lå liksom på returen til båten.

Hyggelig osteavdeling

En hyggelig prat med betjeningen i osteavdelingen, som med beklagelse måtte si at upasteuriserte danske gårdsoster ikke fant veien til dem. Nå ligger det en ostebutikk i Gothersgade, god gammeldags, så kanskje der; men det får bli til neste gang. Har ikke oversikt over danske gårdsoster heller, så kanskje er ikke utvalget det aller største? Det finnes kanskje noen dansker som kan opplyse meg?

Men denne Brie de Meaux med trøffelkrem kommer ikke til å vare til julen, og godt er det. Det kan sies mye om ost og holdbarhet, men en Brie trenger ikke ligge; når den er moden så er det bare å spise, ellers kommer salmiakken og tar den. Det ville jo være synd.

Denne nytes nok best alene, nesten som en slags konfektost å regne. Med et glass vin.

Å drikke til

Gjør seg som sagt best på egen hånd, bare med selskap av et glass vin. Og det kan godt være rødvin. En Chevrey-Chambertin opplever jeg som såpass robust at den tackler både osten og trøffelen. Fyldig årgangschampagne med litt alder vil også håndtere denne kombinasjonen.

Brie de Meaux med trøffelkrem i Oslo?

Selv om jeg handlet mitt eksemplar i København så tror jeg nok at den er tilgjengelig i Oslo også. Og for så vidt andre steder med en anstendig ostebutikk. Og disse stedene står på ingen måte tilbake for København når det gjelder utvalg. Men ost er rimeligere i Danmark.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen