Daddelsirup

Dagens fantastiske overraskelse; daddelhonning eller daddelsirup som denne varianten heter. Kom hjem fra en lang og frisk gåtur i egnen og min kone, som hadde vært på eget oppdrag, proklamerte at hun hadde en overraskelse hun trodde jeg ville bli glad for.

Daddelhonning eller daddelsirup

Så sant, så sant. Jeg har skrevet om daddelhonning tidligere. Silan på hebraisk, eller så er det bare et merke. Kjøpte tre glass i Israel i 2011 og har liksom ruget på det siden det. Har et halvt glass igjen. Nå kan jeg imidlertid slappe av. Jeg har fått ny forsyning.
Daddelsirup
For alt jeg vet kan det hende det finnes over alt i byen hvor det er en såkalt «innvandrerbutikk», men jeg har ikke sjekket. Fikk inntrykk av at det var håpløst å få utenfor midt-østen, og i beste fall kun på utvalgte butikker i New York. Og så tydeligvis i Oslo da. Intet mindre. Ikke israelsk, men arabisk denne; fra Emiratene. Daddelpalmer har de jo, så ingen grunn til at de ikke skal ha daddelhonning også.

Frukthaven

Butikken heter Frukthaven og ligger i Tåsenveien 26. Oslo det. 34-bussen stopper på andre siden av veien. Da er det bare å dra dit for å handle. Så får de kanskje litt bedre rullering også, for min flaske går ut på dato om ikke så forferdelig lenge, uten at jeg er spesielt bekymret for verken liv eller helse av den grunn.

Ostens universaltilbehør

Det er mye søtt som passer til ost, og det mangler ikke på utbudet av mer og eller mindre tilpassede marmelader og syltetøy til den ene eller andre osten, uten at jeg tror så mye på det. Daddelsirup er noe av det bedre jeg kan få til de fleste oster. For øvrig er ikke daddel naturell å forakte heller. Jeg synes at daddelsirup er et universaltilbehør til ost. Trenger ikke så mye mer. Måtte være vin og godt brød da.

Vel bekomme!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen