Ostekake med Jordbærgelé

Nå er de så flotte, de norske jordbærene, og et stykke ostekake er veldg friskt nå om sommeren (skal vokte meg vel for å si «i sommervarmen»).

Fant denne i den danske osteboken som jeg fikk av min sønn, så krédit til Hamlets Bog om Ost fra Forlaget Hamlet.

Ostekake med Jordbærgelé

Dette trenger du:

Til bunnen:
150 g søte havrekjeks
100 g romtemperert smør

Til fyllet:
5 plater gelatin
250 g Kesam
100g sukker
2½ dl kremfløte

Til pynten på toppen:
3 plater gelatin
2 dl saft fra jordbær
Crème Fraiche

…og slik gjør du det:

Knus kjekesene og rør dem sammen med smøret til en jevn masse. Fordel massen jevnt over bunnen av en kakeform (springform).

Legg gelatinplatene i vann i ca 5 minutter. Bland kesam og sukker og rør til det blir en jevn og glatt masse. Varm opp gelatinen slik at den blir lunken og bland det inn med kesam og sukkerblandingen. Stivpisk fløten og vend til slutt den også inn i blandingen. Fordel fyllet jevnt over kakebunnen og sett det hele på et kjølig sted, gjerne i kjøleskapet. La stå til den har stivnet godt.

Til geléovertrekket så legger du geletinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Varm jordbærsaften og smelt inn de bløte gelatinplatene og rør til de har løst seg opp i saften. Sett til sides for å kjøle litt ned før du heller trekket over kaken. Pynt med jordbær. Når gelétrekket har stivnet helt så pisk gjerne crème fraiche’en og dekorer kaken. Bruk sprøytepose. Crème fraiche gir en frisk og syrlig smak til kaken.

Å drikke til: Jeg tenker at Asti Spumante eller tilsvarende vil være et flott følge her. Kanskje Birbet 2011, alkoholsvak, søtlig og lett perlende. En kopp god kaffe også for så vidt. Blå Coop. På den sterke side kanskje et glass Cointreau.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen