Mont d’Or – final call!

Neida, det er ingen planer om å slutte å yste Mont d’Or, men den lages kun fra september til og med mars, så nå er vi på tampen av sesongen. Skal det være noe mer av den må du hive deg på sykkelen til nærmeste ostebutikk av noe kvalitet og få med deg en ost.

Greier du å vente til ut i september eller deromkring så er det nye sjanser. Det fine med denne er jo at den er så god lunet. Kapp av toppen og spis den med skje med litt fersk landbrød. Trenger ikke mer jeg. Bortsett fra et glass vin da. Så at noen anbefalte Sauternes til. Ikke et vondt or om Sauternes men jeg går for en god hvit eller rød burgunder. Har noen magnumflasker liggende og noen av dem skal få bidra til å gjøre påsken minneverdig.

Hvordan du gjør dette: Kutt av toppen med en skarp kniv. Lun den i ovnen ved ca. 50-60 grader i 20 minutter i treesken den kommer i.

Mont d’Or er sveitsisk og heter på ordentlig Vacherin Mont d’Or. Det finnes også en fransk variant, og dette har de kranglet om lenge. Den franske heter nå Vacherin du Haut-Doubs for øvrig. Kumelksost og upasteurisert, i hvert fall de beste.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen