Brødblings med god ost!

Brødblings. Det enkle er ofte det beste sier de hos Rema. Mulig det. Ble inspirert av et aldri så lite kafébesøk på Tøyen i dag. En kopp kaffe og en blåbærostekake. Smakte godt den, og oppskriften kan du finne her!

Det som imidlertid var fascinerende var at de hadde noe så enkelt som brødblingser med Norvegia, eller syltetøy av forskjellig slag. Hvorfor akkurat Norvegia vet jeg ikke, hadde nok satset litt høyere, om ikke annet en vellagret Jarlsberg da, dersom det skal være folkelig. Emmentaler, vellagret Gouda enda bedre. Men jeg synes idéen var god. Trenger ikke være så omfattende og voldsomt allting. Kanskje bare legge på noen paprikaringer?

Det inspirerte meg til å kjøre via Åpent bakeri på veien hjem for noe godt brød, men der kom jeg ett minutt over fire. Og stenger de fire så er ett minutt over fire for sent. Det har jeg opplevet før; det er ikke noe å tenke på en gang. Så det ble ikke noe av godt ferskt brød med ost på en Palmesøndag.

Ferskt brød med smør og en god og velsmakende fastost er fantastisk godt. For så vidt bare med smør og litt nykvernet salt også, eller med god olivenolje og litt salt. Uendelige muligheter. Jeg får stoppe på Otta og kjøpe brød fra Bakeriet i Lom på vei til fjells; de skal visst nok ha et utsalg der. Litt ost har jeg nok med, noe smør fra Avdem på veien, og litt Fjelldronning og slikt også, så kommer det til å bli en mer enn bra påske. Og været får være som det er, lite å gjøre med det. Jeg tror det blir rimelig bra forresten.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen