Sitter her med Derinngardens Marmorerte. Det synes jeg er et heller snodig navn, men la gå. Marmorering bringer tankene mot kjøtt, men ser på ingen måte bort fra at ost kan være marmorert. Blåmuggoster er på sett og vis det slik jeg tenker det fra kjøttverden i hvert fall.
Morbier inspirasjonskilden?
Men ikke så med Derinngardens Marmorerte. Den er inspirert av Morbier. Uten sammenligning for øvrig. Bortsett fra stripen med sot eller aske i midten.
Derinngardens marmorerte er ikke bare upasteurisert men også økologisk.
Ikke en kopi av Morbier
Nå tror jeg ikke at Derinngarden har bestrebet seg på å etterligne Morbier, til det er forskjellene for store både i smak og konsistens. Og i den sammenligningen så kommer Morbier klart best ut som en mer smakfull og harmonisk ost. Min versjon av Derinngardens Marmorete er 10 måneder, men den er likevel ganske nøytral i smaken. Melkesmaken er ganske fremtredende, men ikke så mye mer.
Da foretrekker jeg Derinngardens Spesial, som det rett nok er lenge siden jeg har spist, men som jeg husker som en meget velsmakende ost.