La Fromagerie – London

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg får i ny og ne mail fra La Fromagerie i London. Hyggelig å følge med på hva som rører seg der. Så blir jeg litt misunnelig. De har nemlig mange aktiviteter med ost i sentrum. Så som nå i høst en smaking med alpeoster og Savoie-vin. Skulle jeg valgt så hadde jeg tatt med Jura-vin også fordi jeg synest de gjør seg veldig godt til nettopp alpeoster.

Det handler imidlertid ikke bare om ost. Jeg synes en «Beef and Beaujolais»-smaking høres spenstig ut. Må innrømme at det ikke er en kombinasjon som faller meg naturlig. Nettopp derfor, kanskje en mulighet for å lære noe nytt.

Så tenker jeg at det er håp. Vi har fått Mathallen og vi får Maschmanns Matmarked på Skøyen. Jeg håper at noen eller begge disse kan finne anledning til temakvelder slik at det er mulig for den norske befolkningen å utvide både horisonten og kunnskapen. Vi er tjent med det.

Jeg velger å tro at alt håp ikke er ute for osten, nye tollsatser til tross. Og om et år er det valg så om ikke før.. Det er lov å håpe.

Basert på den interessen det er for vinsmakinger så burde det være mulig å samle en god del interesserte til ost og vinsmaking også i form av temakvelder. I vinverden er det blitt slik at står du på de rette adresselistene og har tid og anledning, og for så vidt råd og en lever som holder, så kan du gå på vinsmaking stort sett hver dag her i Oslo.

Nå sier ikke jeg at det bør være målet for ost, langt derifra, men av og til. Og folk trenger en variasjon.

Jeg jobber forøvrig med forberedelsen til en ost og vinsmaking for de av Vin-Forum som måtte være interessert. (Vin-Forum er et forum på Facebook). Jeg tar et hint når jeg blir oppmerksom på det, og det har kommet opp ved et par anledninger. Det krever bare en liten mental prosess hos meg. Det må bli etter Frankrike-turen. den kommer også til å representere litt impulspåfyll.

Men altså det er lov å håpe på økt aktivitet på ostefronten fremover. Jeg er temmelig sikker på at det kommer til å skje. Og gleder meg til det.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen