Ostesufflé à la West Country

Ostesufflé var noe vi tilbederedte da jeg var yngre, men som, må jeg innrømme, ganske sjelden står på bordet i dag. Det er synd, for det smaker veldig godt. Alltid ansett som en litt risky business å lage fordi den faller så lett sammen.

Denne oppskriften har jeg hentet fra England og det er kanskje derfor den har noen ingredienser jeg ikke kan huske at vi brukte. Skulle være passe til 4 denne.

Dette trenger du

50g usaltet smør
1,5dl melk
100g Keen’s eller Montgomery’s cheddar, godt modnet og revet (riv den selv)
60g brødsmuler
50g fint hvetemel
2 eggeblommer
5 eggehviter
40g malt valnøtt

…og slik gjør du det

Smør formen du skal bruke. Gjør seg om den er høy heller en vid og lav. Bland brødsmulene og de hakkete valnøttene og smør på veggen på innsiden av formen.

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele og rør inn melet. Fortsett å røre til det er en jevn og lys masse. Spe med melken mens du fremdeles rører. Deretter fortsetter du på samme måten med den revne osten. Hell «røren» over i en bolle og tilsett eggeblommene mens du rører kraftig. Krydre med salt og pepper etter smak, men husk at det er en del salt i osten.

Stivpisk eggehvitene. Tilsett gjerne noen dråper sitronsaft før du begynner. Vend den stivpiskete eggehviten forsiktig inn i røren og hell den over i den ferdigsmurte formen. Stek den i vannbad på 180˚ C i 18 til 20 minutter, avhendig av hvordan ovnen din er. Følg med. Suffléen skal være flott, høyreist og gyldenbrun på farge. NB! La være å lette på ovnsdøren underveis, da kan den falle sammen.

Servéring

Servér med en enkel grønn salat og godt ferskt brød.

Å drikke til

Egg og vin har vel aldri vært en himmelsk kombinasjon. Det burde imidlertid gå greit med både rødvin og hvitvin til denne. På den røde siden en merlotbasert vin og Chardonnay for den hvite. Ikke noe sjakktrekk med overdådig eikepreg på noen av dem. Ei heller vanvittig tropiske chardonnayer.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen