Le Cœur de Chèvre

Det er en liten hjerteknuser av en ost dette. Men pass på, kan godt være en «devil in disguise». Mitt eksempar har sånn passe ramhet, som markerer seg godt bak gjennom ganen bare den får litt tid på seg. Men bortsett fra det, noe som kan skyldes at den er blitt noen uker gammel, så har Le Cœur de Chèvre en fantastisk fin konsistens. Så greier jeg ikke å la være å fascineres av skorpen på noen av disse myke geitostene. Skikkelig krøllet. Rart hva naturen får til, bare vi lar den litt i fred.

Le Cœur de Chèvre
Le Cœur de Chèvre

Geografien

Dette er en ost som ikke kommer fra det mest vanlige opprinnelsen for myke franske geitoster, Loire. Denne kommer vesentlig lenger syd fra, i departementet Lot. Da begynner vi å komme ned mot slettene før Pyrénéene, midt i Cahors, for deg som er litt over gjennomsnittet vininteressert. Det er ikke lange turen vestover til Bordeaux heller.

Gastronomien

Dette er et område for mye god mat. Og har du sansen for and og gås og alt som kommer med det, ja da har du funnet ditt lille matparadis. Til dels rustikk, ja. Franskemennene sier at gastronomien er grunn god nok til å feriere i området. Og så har de oster da! En annen liten ostesak fra samme området, som er vesentlig mer kjent, er Rocamadour. Og har du sansen for Mont d’Or, så må du bare få med deg den lokale Cabri Ariegeois. Gjort på rå geitemelk.

Les også:
Som perler på en snor – Rocamadour

I tillegg er det mye vin, mye god vin også, selv om kanskje de beste ikke er så godt kjent. Og for en liten skarp en etter måltidet, det kan man jo saktens trenge, så er dette Armagnac-land. Her er det mye å ta for seg av, med andre ord. Og må du ha et historisk alibi, så drar du litt nordover og du har masse neandertalerhuler i fjellet. Har vært der. Var masse ildfluer også. Ganske morsomt å se på, faktisk.Eller til pau for litt helbredelse; det kan noen og enhver trenger innimellom.

Å drikke til

Gaillac Premières Côtes tørr hvitvin som rett nok ikke virker å være tilgjengelig på vårt hjemlige vinmonopol, så da får du ta deg en «field trip». Min ost fikk for øvrig følge av en enkel og tørr Rheingau Riesling fra Leitz. Fungerte det.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen