Langs norske turistveier – Flåm

Vi fortsetter ferden Langs norske turistveier, og dersom du ikke har vært i Flåm, bør du ta deg en tur. Nå skal ikke jeg si at alle veier fører til Flåm, men du har ganske mange muligheter til å komme deg dit.

Kjøre bil og få med deg minnesmerket Kjell Opseth lot bygge over seg selv, denne vederstyggelig lange Lærdalstunnelen. Har ikke noe imot verken tunneller eller framskritt ellers, men mye av naturopplevelsen går bort inne i fjellet der. Ellers kan du ta Bergensbanen til Myrdal, mange tunneller der også blitt etter hvert, og så ta Flåmsbanen ned til Flåm. De spreke av oss sykler Rallarvegen. Fantastisk opplevelse for øvrig. Så kan du komme deg til Bergen og komme inn Nærøyfjorden og Flåm sjøveien. Det er noe aristokratisk over det.

Hva gjør man i Flåm bortsett fra å dra med Flåmsbanen? For det bør du gjøre. Du skal gjøre noe jeg aldri har gjort. Rett og slett fordi jeg ikke viste om det da jeg sist var der, og det er åtte – ni år siden.

Ægir Bryggeri og Pub til og med. Jeg som ikke er noen spesiell ølentusiast ville definitivt tatt turen innom her. Lokalt øl brygget med kjærlighet og omtanke. De har dessuten nettopp åpnet flunka nytt bryggeri. Det lover godt.

Så er det selvsagt Undredal da og Kvit Undredal. Geitost. Undredal er verd en reise uansett, selv om du sikkert kan få kjøpt osten i Flåm. Det finnes noen muligheter for å komme seg dit, og det er bare å sjekke på VisitFlåm eller Visit Undredal så finner du nok ut av det.

Kvit Undredal er en klassisk fast hvit geitost. Kommer i tre varianter; nylagra, mellomlagra og vellagra. Jeg har kun smakt vellagra, det er nok den det er mest interessant å selge her i byen. Er du der så ta litt av alle. Samt Sognaost som er en hvit geitost, men usaltet. Den får du nok ikke kjøpt med mindre du er i området, så benytt anledningen. Har prøvt å få tak i den selv, men har ikke fått noe respons fra Undredalsbui. Da får jeg ta opp igjen det etter ferien.

Så min anbefalig blir å kjøpe litt ost, eller mye ost, samt øl. Så er det lov å be til Gud om at det er mulig å få tak i godt brød i bygda, for da har du det som trengs til en vellykket picnic. Ost, øl og brød. Selv om jeg ikke er noen ølmann hadde jeg nok valgt det med et slikt lokalt bryggeri for hånden. Og det går altså utmerket godt an å drikke øl til ost. Klikk her så kommer du til et par artikler om emnet, men jeg tenker at både Ægir bryggeri og Undredalsbui er mer enn villig til å dele anbefalinger om hva de mener passer best sammen. Det er imidlertid lov å være vill og gær’n og eksperimentere litt selv. Gjøre deg opp din egen mening.

Enjoy!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen