Hvorfor det mangler noen oster

Jeg får av og til spørsmål om oster som ikke det står noe om i bloggen. Vi har vel alle våre favoritter, eller noen vi har fått servert som vi gjerne vil vite litt mer om, tenker du vil finne dem her og gjør ikke det. Noen vil ha reportaasjer fra ysterier osv. Vel til det siste er det vel det å si, kan hende det kommer men jeg er ikke journalist, så feature-reportasjer er ikke nødvendigvis min greie.

Det gode liv

Min greie er derimot ost; ost av rå melk. Så når noen oster mangler er det stort sett fordi de er pasteurisert. Så har jeg heller aldri tatt mål av meg til å dekke all verdens oster, ikke de av rå melk heller.

En blogg kan jo ikke være statisk, så mye av det dette handler om for meg er å oppdage nye oster, nye smaker og formidle det til deg. Og så håper jeg du følger etter. Ost er nytelse; mitt forhold til ost er smak, duft og kombinasjoner. Ren hedonisme. Det meieritekniske får andre ta seg av; det vil si de som yster disse ostene som jeg ynder å spise og skrive om. Og det gjør de fantastisk bra, så jeg skal ikke gå dem i næringen. Det er i tillegg et kjempeflott moment at det kommer stadig nye forskningsrapporter som viser at ost også har positive helsemessige effekter.

Når det er en ost du ikke finner her så er det altså i all hovedsak av to årsaker: Har ikke kommet så langt ennå, eller den er pasteurisert eller på andre måter så kommersiell at den ikke er interessant.

Så blogger jeg sjelden om oster jeg ikke har smakt. Det er halve morroa.

Var bare det jeg ville si!

Share your cheese knowledge
Handlekurv
Skroll til toppen