Fersk loff og ost!

Vi skal kose oss den helgen, dvs. den er litt fylt opp med bursdager og slikt så den kommer nok til å fyke av gårde. Vi hadde grøt til middag i dag og far lagde riskrem til kvelds! Kos! Er ikke spesielt god på det som heter desserter. Men jeg fikk det til. Interessert er nok et mer dekkende ord.

Men altså, loff og ost. Det betyr Åpent bakeri. Kjøpte litt Roquefort på Mega, samt en av Smakt-ostene til Coop, en Blåost som er laget i Ås, så jeg antar den er fra Den Blinde Ku. Så får vi se hva det bringer av smaker. Har en god hjelper i min sønn. Han var så strålende fornøyd i dag fordi han fikk med seg et stykke Testun Foglia di Castagno med skolematen. Kan se ham for meg nytende på sin gode og vellagrede ost. Og mor er altså ute og reiser.

Ellers har jeg notert meg at det er mer fersk geitost kommet til byen, så at Fromagerie reklamerte med det. Så jeg får ta meg en tur innom i morgen.

Jeg er personlig mer opptatt av brød til ost enn kjeks til ost. Ferskt brød og god ost sender ellers minnene tilbake til Tbilisi og Georgia. Jeg må vel innerst inne innrømme at en godt modnet europeisk alpeost var bedre til dette fantastiske brødet de har enn den lokale Sulguni. Det sagt, Sulguni er en ost som bør smakes. Men pass på, den kan være uhorvelig salt. Sota, sota sa vi der vi gikk på markedet og smakte ost. Med referanse til mindre salt.

Det betyr at jeg også trenger litt god alpeost, for det synes da jeg er fantastisk godt til brød.

Trenger ikke mer for helgen jeg. Bortsett fra en god kopp te.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen