Epoisse og Munster i kofferten?

Epoisse og Munster i kofferten ja. Det har ført til mer enn ett pinlig øyeblikk i det jeg har åpnet bagasjehyllen på flyet. Nå trenger du ikke dra så langt for å få noen av disse ostene; de er vel tilgjengelige her til lands. Skal du bare fra butikken og hjem så er det ikke noe problem. Tåler du ikke det må du la være å kjøpe denne type oster. «Stinkers» kaller britene dem. Med rette.

Andre oster som er veldig duftbefengte er Limburger, Maroilles, Livarot og Ami du Chambertin. Sistnevnte veldig lik Epoisse. Alle franske bortsett fra Limburger som opprinnelig kommer fra Belgia men er i dag regnet som tysk. Provinsen Limburg ligger litt i både Nederland, Belgia og Tyskland.

Men skal du frakte en eller flere av disse ostene kan det være greit å ha et forhold til hvordan gjøre det uten at flykabinen eller bilen blir duftende som en kloakk. Det finnes nemlig råd, og det er veldig enkelt og ikke minst effektivt.

Det første som gjelder, og det bør ostebutikken sørge for, er å pakke osten i vokset papir. Neste operasjon kan du godt gjøre selv. Blir nesten som i Fish ‘n Chips bua; pakk den inn i avispapir. Bruk rikelig. Blir litt romstort kanskje, men hvis du gjør det vil avispapiret fange opp den odøren som måtte unnslippe gjennom det voksete papiret. Enkelt men uhyre effektivt.

Det var dagens råd.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen