En slik fin kveld for chèvre

Jeg fikk jo et eksemplar av Aurenes sin nye ost da Bo Jensen var i byen. Det er den som før er omtalt som en Charollais-type. Jeg har bevisst hatt den i kjøleskapet en god uke. Den tåler godt det. Så har jeg drodlet litt rundt vin til den, om det er greit med Sauvignon blanc eller om den bør ha en hvit burgunder som den franske, skal vi si ekte, Charollais helst bør ha. Den bør jo ikke ha noe som helst, men mange synes at en hvit burgunder passer bedre til dens karakter. Så er det noe med lokal ost og lokal vin.

Det gjelder ikke helt her. Dette er jo en norsk ost. Men jeg bestemte meg uansett for at et var en Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2010 som måtte til pers sammen med denne osten. Hørtes det litt brutalt ut? Vel det var ikke meningen.

Nå har ikke jeg testet denne osten opp mot en for eksempel en Sancerre, som jeg tror vil fungere godt. Har ikke noen grunn til å tro noe annet.

Osten i seg selv har et tydelíg geitepreg. Skulle bare mangle. Den er mye tørrere enn Knudenosten, har lengre lagring og har som sådan en mye mer utpreget smak. Sitter godt i munnen, og lenge. Det som er det fine med vinen er at den balanserer osten så godt, synes jeg. Gode hver for seg disse to, men sammen løftes det hele opp på et høyere nivå. Skjønner? Det har du kanskje opplevd?

Hva skal så denne osten hete? Etter det jeg forstår så kommer den på markedet, kanskje etter ferien, kanskje før. Det har i grunnen jeg ikke noe med, men synes likevel den skal hete Aurenes jeg. Det er nesten Aursnes så det passer meg veldig bra. Kan bli en familefavoritt dette. Det er den slik sett godt på vei til, vi er flere som har kost oss med denne i kveld.

Å drikke til: For eksempel Girardin Bourgogne Chardonnay Terroir Noble 2010. Ikke en veldig avansert hvit burgunder dette, men en veldig flott all round vin og god introduksjon om du er ny til hvite burgundere. Dessuten til en særs overkommelig pris.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen