En ost, en pølse og en øl!

Ja sånn kan det gå. En ost, en pølse og en øl. Drikker stort sett vin til ost, jeg, til pølse også for den saks skyld. Pølse i denne sammenhengen er en skikkelig italiensk salame. Salame al barolo, så der er en god slump av sistnevnte i pølsa. Det er fredag så det går an å være litt «utradisjonell».

Det er jo veldig rustikk mat dette da, fjellmat til og med. Kan gå veldig bra som niste på neste fjelltur. Husk å ta med en kniv. Skal du slik sett gjøre nista komplett så tar du med både fersk brød og godt smør. Ha, synes jeg ser det.
SONY DSC
Osten er en Beaufort, hva ellers. Selvsagt er det det. Det er altså min favorittfjellost. Hvis det stemmer som det sto på etiketten, så er denne tilleggsmodnet i Mons sin egen modningstunnell. Det er en nedlagt togtunnell for øvrig som nå huser ganske mye snadder uti ost. Som får godgjøre seg i naturlig og stabil tempetatur. Kanskje har de til og med en grevling som titter ned fra taket. Hvem vet.

Øl’en heter Cold Boy Norwegian Pale Ale og kommer fra Askim. Eller gjør den det? Ryktet, har jeg lest, vil ha det til at dette ølet er brygget på lisens i England. I så fall så er det litt nedtur. Har drukket mye godt ale i England jeg, det er ikke det, men er det Norwegian Pale Ale så er det Norwegian Pale Ale.

Den smakte greit den, enten den er nå brygget her eller der. Var nok best til pølsa. Osten greide seg fint på egen hånd. Det var litt igjen til chardonnay-match. Men oppe på fjellet hadde det vel vært hipp som happ tenker jeg. Det er noe med stemningen også.

Det er noe med å ha noe annet til kveldskosen på en fredag enn det vanlige. Hva nå det vanlige er. Det vanlige kan for meg ofte være en skål med All-Bran, kulturmelk og jordbærsyltetøy. Godt for fordøyelsen tenker jeg og velger å tro at har de sagt det i reklamen så er det nok slik.

Men ikke på en fredag.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen