Det er slik en vakker vårdag ute, solen er i ferd med å stå opp, temperaturen er godt på plussiden. Snøklokker og krokkus titter opp. Våren representerer noe nytt, livet er liksom i emning. Det er lyst og lett. Da er vel ingenting bedre enn litt grillet chèvre på baguette med tomatconfit og pesto? Her følger i hvert fall oppskriften (som har vært publisert før).
Et slags ostesmørbrød dette med myk og fersk geitost altså. Det er fra en amerikansk oppskrift og de har av og til en tendens til å gjøre ting mer komplisert enn det trenger å være. Kanskje de synest at de gjør det mer rafinert. Så jeg har forenklet. Også fordi det ikke trenger å være så omstendelig.
Dette trenger du
Ca 400 gram Chèvre
En hel baguette
Litt smør
Pesto
Ca 150 g soltørkete tomater
10 – 12 basilikumblader
..og slik gjør du det
Del baguetten din i fire og del deretter hvert stykke på langs. Smør hver side med litt smør. Deretter litt pesto. Vær forsiktig så pestoen ikke overdøver alt. Skjær skorpen av osten slik at du bare har igjen selve ostemassen. Fordel osten på bunndelen av de fire baguettestykkene. Legg de soltørkede tomatene oppå der igjen og til slutt friske basilikumblader. Legg på «lokket» til slutt.
Legg det hele på grillen, eller i en smørbrødgrill eller paninigrill, og la det ligge der til osten begynner å smelte.
Varm Chèvre er bare digg, og får du det i denne kombinasjonen i en varm og sprø baguette så er det nesten himmelen.
Å drikke til
En frisk sauvignon blanc, eller en annen tørr og frisk hvitvin du måtte ha liggende.
Vel bekomme.