Boken om den vidunderlige upasteuriserte osteverden

Alex James kommer med!
Alex James kommer med!

Ja , hva skal jeg skrive? Bok tenker jeg. Ostebok. Nå er det fem år siden forrige bok kom ut fra min hånd, så da er det på tide med en ny. Trenger et forlag. Noen som melder seg?
Kan faktisk en god del om oster, autodidakt som jeg er (Ivar Aasen var også det). Vet om en god del oster ikke alle andre vet om, og har ikke så få nyttige kontakter. Kan bli bra dette. Kan til og med skrive den på engelsk. (La du merke til at alle de setningene startet med «kan»?. Det var bevisst.)

En raus Forlegger

Så det jeg trenger er en Forlegger som er villig til å satse på mitt bokprosjekt. Kan jo komme til å koste en del, mange oster som skal fotograferes, og reiser må til for å ha on-location-dokumentasjon. Trenger nok mer enn bare noen helger eller noen feriedager/påskedager for å få til akkurat det. Men vi kan også komme langt med akkurat det.

Stricktly restricted to..

Jeg skal være litt sær, og i min «tradisjon» handler det bare om upasteuriserte gårds- og håndverksoster. Andre får skrive om de pasteuriserte og industritilvirkede. Det har de også allerede gjort. Den vidunderlige upasteuriserte osteverden. Berørt av menneskehender. Sier ikke at boken skal hete det, men det er det den skal handle om. Ånden liksom.

Jeg tror verden trenger det. En ostebok til. Hedonistisk, med innslag av fakta og selvsagt anekdoter; sanne så vel som av mer vandrende art. Eventuelle oppskrifter skal være velutvalgte og veldig tradisjonelle og typiske for det området osten kommer fra.

Mange oster

Selvsagt skal norske oster med. Vi har så mange gode. Dessuten franske, italienske, spanske, britiske, sveitsiske, hollandske, portugisiske har jeg ikke greie på, men finner ut av det. Noen svenske også. Og til slutt et oppsamlingsheat av nevneverdige oster. Kun upasteuriserte altså. Husk det.

Har’n kred?

Har Jan Peter Aursnes ostekredibilitet da? Jan Peter Aursnes WHO? Jo, hos min kone og mine barn, i Vinforeningen jeg er medlem av (tror jeg?), samt sikkert et par tre andre. Vi må jo begynne et sted. Skal vi komme oss i vei, må vi tørre å ta det første steget. Unlock You Future – The key to a Fufilling Life handler om akkurat det. Oppskriften står altså der.

Ikke lest den? Bytter mot en bra stykke god ost eller en fornuftig (priset) flaske vin.

Osteevangelist

Osteevangelist; synes det er fint jeg. Det er et amerikansk begrep for øvrig, i tilfelle noen finner det litt støtende. Men det å være evangelist er ikke begrenset til noe kristenreligiøst. Les her hva Wikipedia skriver om temaet: «the practice of relaying information about a particular set of beliefs to others with the intention of conversion». Stemmer det, jeg vil jo at folk flest skal konvertere til å spise bedre oster. Innimellom i hvert fall.

Ja, så får vi se da. Trenger noen gode medarbeidere; informatører der ute. Og så en Forlegger. Fotograf og en stjernekokk. Vi må gjerne satse stort. Mondial.

Comtesse de Vichy kommer også med!
Comtesse de Vichy kommer også med!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen