Barcelona og Priorat

Da står årets tur nesten for døren. Barcelona og Priorat. Spania med heftige viner og rustikk mat. Gleder meg til smakingene og til de lange lunsjene. Ikke det at middagene står noe tilbake for lunsjene, men det er er altså noe eget med god mat og vin til lunsj. Da blir vi også litt ekstra lystige til ettermiddagens vinsmaking som det har skjedd mer enn en gang at vi har kommet for sent til. Det var helst tidligere det da. Nå har vi buss og sjåfør som sørger for at vi kommer av gårde, – i tide.

Barcelona

For å komme til Priorat må vi innom Barcelona, og det er vel ikke det verste vi kan gjøre. Torsdag blir vi plukket opp av en buss og vi drar via en vinsmaking til Falset. Det blir basen. Lørdag blir det tilbake til Barcelona via en Cavasmaking på morgenen og lunsj. Deretter tror jeg at jeg skal prøve å få til et besøk hos Formatgeria la Secu for å se om de har noen gode oster å ta med hjem. Ellers er det jo La Boqueria på Ramblaen som jeg gjerne må en tur innom, om ikke annet for å se. Og i nøden finnes alltids El Corte Inglés.
11 lystige herrer på tur, glade i mat og vin. En øl innimellom all vinen, og en og annen Aguardiente. Det hører med, det også.

Vi spytter!

Så innrømmer jeg at dette høres mye verre ut enn det egentlig er. Det er ganske mye spytting på smakingene, nemlig. Nei vi spytter ikke vin verken til lunsj eller middag.

Spanske skinker

Sist jeg var i Spania med Foreningen, den heter det. De fleste har vinklubb, vi har Forening. Da var vi to som spleiset på en hel skinke. Den gikk akkurat i kofferten, diagonalt. Hang i taket hjemme på kjøkkenet og det gikk gjetord i barnehagen til barna. I dag er ikke det spesielt oppsiktsvekkende, hele spanske skinker av sikkert varierende kvalitet får vi de fleste steder.

Og så ost da

Nå har jeg en lang liste av upasteuriserte PDO-oster. Har ingen illusjon om å finne alle, men finner jeg et bra utvalg som jeg ikke har smakt før, så er jeg veldig fornøyd og kan oppdatere basen over spanske oster her på bloggen.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen