Noen gode våroster

Her sørpå har våren slått inn for fullt, det begynner for alvor å bli stitte-på-terrassen-med-et-glass- hvitvin-vær. Da passer det fint å ha med noen gode våroster også. Spørsmålet er hva det er son passer til denne årstiden. Jeg synes at det da må være noe lett. Da faller blikket raskt på en fersk hvit geitost, chèvre med andre ord.

Chabichou-du-Poitou
Disse er det jo mange av og de er relativt lett tilgjengelig. For meg faller de små ostene slik som den Chabochou-du-Poitou på bildet heldigere ut enn disse lange kubbene som er skjært opp og ligger i ostediken. Dette rett og slett fordi jeg finner porsjonsostene saftigere.

Da virker de også litt lettere i munnen og de kleber seg ikke fast til ganen som disse andre gjør. Det finnes mange varianter av disse, så det er bare å velge og vrake. Fromagerie i Oslo har et særlig stort utvalg.

En annen ost som er fin om våren er Coulommiers, fra regionen av samme navn. Brie-aktig ost, men er tykkere, nøtteaktig med rik aroma og distinkt urtepreg. Dette er en kumelksost.

Da har du to lyse oster til å møte våren med. Hvis du da også har en lys vin, gjerne fra Loire som på bildet, så er mye gjort. Til Coulommiers kan du drikke rødvin, men jeg anbefaler en sauvignon blanc, og til chèvre skal det være det.

Vel bekomme.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen