Hva med litt hestemelksost?

Jeg skriver innimellom også på en engelsk blogg som heter tastefulmoments.com, der har jeg en gang skrevet om hestemelksost. Mer som en kuriositet enn som noe annet. Imidlertid er det en av de mest brukte søkefrasene, så nesten hver dag er det noen innom der ute og leser om hestemelksost. Vel verden er stor og de sære interessene mange. En mulighet er selvsagt at jeg er en av få som har skrevet noe om det.

Utgangspunktet var at jeg begynte å fundere over problemstillingen om det fantes hestemelksost mens jeg fulgte med på min datters ridetime en gang i fjor.

De fleste av oss heromkring drikker nok ikke hestemelk. Nå er det bilogisk slik at hopper ikke produserer melk med mindre de har fått føll, da begrenser tilgangen seg noe.

Men så til spørsmølet; fines hestemelksost? Ja, det gjør det. Yoghurt også. Vi må kanskje naturlig nok østover, Tyrkia for eksempel, og drar vi helt til Mongolia er vi enda tryggere på å finne den.
Airag er en hestemelksost, og som sagt yoghurt. Produsert på den måten at melken fermenteres før det blir ost av den.

Har aldri smakt dette, og vet heller ikke om jeg har det store behovet. Men skulle anta at osten har en viss syrlighet, spesielt siden den har vært fermentert, altså først yoghurt eller kefir og så ost. Så har jeg hørt at de spiser den med sukker, gjerne brunt sukker, om det er osten eller yoghurten vet jeg ikke helt, men antar det er sistnevnte.

Men er du i området og kommer over ett eller flere produkter, så smak gjerne og kom hit og beskriv erfaringen!

Vel bekomme!

Source: TastefulMoments™ (http://s.tt/13bZN)

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen