Grillet Valençay – sykt godt!

Idéen til grillet Valençay fikk jeg fra Magasinet der Andreas Viestad skrev om grillet Knudenost på toast. Det syntes jeg var en god idé, så jeg satte i gang i dag. Ikke at det var så mye å sette i gang. Jeg har ikke rigget ut grillen ennå så det ble grillelementene i stekeovenen. Funket mer ennn bra nok det, som du kan se av fargen på toasten.

Grillet Valençay på toast
Neste gang tenker jeg at jeg kanskje skal putte loffskivene, brødskivene, trenger ikke være loff, i toasteren så blir de litt mildere toastet, deretter legge på osten og putte under grillen. Blir litt mer skånsomt for brødet det da. Jeg skar ca ½ cm tykke osteskiver og det passet veldig bra. Ikke la osten ligge for lenge på kjøkkenbenken. Noen av disse ostene kan begynne å renne etter en tid i romtemperatur. Da er den ikke spesielt god å skjære.

Viktig å passe på når det hele ligger under grillelementene og godgjør seg. Det er kort mellom suksess og fiasko. Har du mye ost er det bare å begynne på nytt igjen, men det er unødvendig. Da er det bedre å passe på. Litt enklere og kjappere enn når du steker ribbe til jul, hvis du gjør det da.

Skal ikke tvære det noe mer ut enn at dette smakte fantastisk. Det er så mye smak i osten i utgangspunktet, og når den blir varmebehandlet på denne måten kommer andre nyanser fram. Syrlighet blant annet.

Hadde informert mine barn om at det var godis på gang, men de var dessverre for dem over alle hauger da miraklet skjedde. Så jeg koste meg alene. «The man and the cheese».

Å drikke til. Det faktum at det er grillet chèvre på toast, vi får bruke den benevnelsen, endrer ingen ting. Ikke i min verden i hvert fall. Derfor er vi fremdeles på Sauvignon blanc og aller helst fra Loire.

Vel bekomme!

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen