Fromagerie vs. Gutta på Haugen

Kanskje litt dristig dette og veldig lokalt, men jeg er ikke i den situasjon at jeg kan dra rundt og besøke ostebutikker for å vurdere dem. Ikke at jeg ser det som del av mitt oppdrag heller. Kommer jeg over noen, og synes det er bra, så står de oppført under Adresser.

Mine to hang-outs i Oslo når det gjelder ost, ostetilbehør og finere spekemat(!) er Fromagerie og Gutta på Haugen. Gikk mest til Fromagerie før og mest til Gutta nå. Kanskje sistnevnte gir meg litt mer oppmerksomhet, har oppdaget denne bloggen blant annet. 🙂 Skriver jeg en blogg så vil jeg gjerne ha noen tilbakemeldinger også. Det er nå så, jeg skriver om ost fordi jeg synes det er morsomt og interessant og så er jeg litt ostenerdete. Rett og slett. Så noterer jeg meg som en bonus at stadig flere leser den.

I utgangspunktet er Fromagerie er mer rendyrket ostebutikk enn Gutta. Gutta har landhandleriets sjarme, mens Fromagerie er mer forfinet og «steril». Gutta er bedre på britisk ost enn Fromagerie, etter min oppfatning i hvert fall. Fromagerie har tradisjonelt har et mye bedre utvalg av ferske geitoster (chèvre) enn det Gutta har hatt. Nå ser jeg at Gutta begynner å komme etter på dette området. Har nok mye å gjøre med ny mann på plass med erfaring fra bl.a. nettopp Fromagerie. Dette er en utvikling jeg liker, for jeg har savnet det litt hos Gutta på Haugen.

Gutta har som sagt landhandleriets sjarme, som betyr at de som oftest har litt mer tid til å slå av en prat. Det er alltid hyggelig.

Begge har et godt utvalg av oster fra Mons. De er kanskje litt forskjellige på hvilke norske oster de fører. Mulig Gutta har litt mer norsk en Fromagerie som for så vidt også i navnet kommuniserer fransk. Det er det ikke noe galt i.

Jeg noterer meg at Fromagerie har mer utstyr, ostekniver og slikt. De ser ordentlig sexy ut. Det synes jeg er bra. Passer godt med deres image.

Så jeg går litt hos begge, litt avhengig av humøret og andre gjøremål jeg eventuelt måtte ha. Er jeg ute etter noe spesielt må jeg kanskje innom begge. Prismessig har jeg ikke noe begrep om den ene er dyrere eller billigere enn den andre. Har ikke vært opptatt av det hittil, og det er ikke noe som tilsier at det skal bli et tema heller. Det får andre ta seg av.

Hvor enn du går, ha en hyggelig ostehandel; det er verd det.

God helg.

Share your cheese knowledge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Handlekurv
Skroll til toppen